Rio 2 – Antrenament pentru mondiale

Campionatul Mondial necesita antrenament indelung. Este o competitie mult prea importanta pentru a o intampina nepregatit. Daca jucatorii se antreneaza zi de zi, spectatorii au si ei nevoie de antrenament. Uefa Champions League si campionatele interne se dovedesc, uneori, insuficiente, asa ca se apeleaza la variante ajutatoare: de exemplu, fanii jocurilor electronice au, la fiecare doi ani, jocuri create special pentru evenimentul respectiv (2010 a fost PRIMUL an dupa mult timp in care nu am jucat jocul Cupei Mondiale). Mai nou si producatorii de filme au fost implicati in treaba asta. Rio 2 este exemplul perfect in acest sens.

Blu, Jewel si copilasii lor traiesc fericiti in RIO, ajungand aproape animale domestice. Sunt familiarizati cu toata tehnica moderna din dotare. Vestea ca ar mai putea exista membrii ai speciei lor in Padurea Amazoniana ii face sa-si paraseasca adapostul confortabil din Rio de Janeiro pentru a merge in salbaticie. Acolo constata ca traitul in confortul unei locuinte omenesti nu le este de mare ajutor. De altfel, prietenia cu oamenii se dovedeste a nu fi un lucru cu care sa se poata lauda.

Rio 2 are, din punctul meu de vedere, doua obiective:
1. Trebuie sa introduca publicul din toata lumea in febra Campionatului Mondial. In film este o scena in care se joaca … fotbal. E drept, unul aerian, cu pasari, dar tot fotbal este. Iar atmosfera din tribune, cu valurile mexicane (adoptate oricum la nivel international), este cu adevarat demna de stadioanele de fotbal.
2. Mesajul ecologist este evident. Cand am vazut pasarile acelea multe care se luptau cu invadatorii distrugatori ai naturii am exclamat: #UnitiSalvam . Serios, asa parea. Blu, de un albastru evident pana atunci, devenise brusc verde, nu vizual ce-i drept.

Rio 2 este continuarea filmului Rio, din 2011. Personal, mi s-a parut mai bun decat primul, poate si pentru ca pe acesta l-am vazut subtitrat, iar pe primul dublat. Este plin de culoare, de muzica si de voie buna. Apropo de muzica, sunt foarte curios cum suna varianta dublata, pentru ca are foarte multe inserturi muzicale. Cum au fost dublate oare?

Rio 2 este o animatie foarte buna, pe care v-o recomand in format 3D (nu este, ce-i drept, disponibila in format IMAX). Vizual sta foarte bine, sunetul este de asemenea la inaltime, insa nici povestea nu se lasa mai prejos. Recomand vizionarea prealabila a primei parti, insa cunosc persoane care au vazut direct Rio 2 si nu au fost dezamagite. E clar ca vor intelege mai multe dupa ce vor vedea filmul din 2011, Rio 2 facand o foarte buna reclama primei parti (pe care eu o voi revedea cat de curand). Iar daca sunteti microbisti este clar ca nu trebuie sa ratati filmul. Este solutia ideala pentru a intra in atmosfera braziliana de mondiale. In final va las cu Imnul Cupei Mondiale de anul acesta. Salutari BRAZILIENE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Rio 2 – Antrenament pentru mondiale

  1. Pingback: Rio 2 – Antrenament pentru mondialeBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !