Va era dor de o comedie in adevaratul sens al cuvantului (despre comedii voi vorbi intr-un articol distinct? Mie unul da. Iar eu cand zic comedie ma gandesc la acel tip de film care-si propune un singur lucru: sa te faca sa razi. Sa te faca sa razi de la un capat la altul al filmului, sa te deconecteze complet, sa te faca sa uiti de tot si de toate. Si sa te destinda atat de mult incat sa nu te mai intereseze diverse „neconcordante” pe care altfel un ochi ager (de critic) le-ar putea vedea. Ride Along – Un politist si jumatate fix asta este: o comedie PURA.
Ben, viitor politist, vrea sa ajunga mai repede „pe teren” si se roaga de fratele prietenei sale sa-l ia dupa el intr-o zi. Scopul era dublu: sa vada cum este sa fii politist, dar si sa-l impresioneze pe fratele iubitei, altfel atat protector cu surioara lui. In teorie stia cum sta treaba, fiind un fan al jocurilor video, insa realitatea de pe teren se pare ca difera de cea de pe consola. Uneori, insa, experienta din jocurile video iti poate fi de folos in momentele cruciale…
Ce vedem, de fapt, in Ride Along – Un politist si jumatate:
– O tona de glume cu negri si cu politisti. Si cu politisti negri. Nu toate sunt noi, unele pot parea „fumate”, insa contextul le pune in valoare. Personal majoritatea mi s-au parut reusite.
– Auzim aceleasi clisee, gen un DAAAAAAMN spus atat de misto incat chiar nu mai conteaza de cate ori l-am auzit, ori un FUCK spus din tot sufletul. Insa am stabilit de la inceput ca unicul scop al filmului este sa ne faca sa radem.
– Actiunea este destul de antrenanta, cu certitudine nu ne plictisim vizionand acest film.
– Are si mica parte romantica, indeajuns de multa incat sa atraga si publicul mai sensibil, insa indeajuns de putina incat sa ingretoseze publicul nitel mai sensibil.
– Un Kevin Hart in mare forma. Tocmai il vazusem in Grudge Match, si acolo avand un rol bun (Desi poate nitel fortat). Acum parea in largul sau. Ce-i drept, nici Ice Cube nu joaca rau, insa e clar ca filmul pare facut pentru Kevin Hart.
– Cu riscul de a face spoiler, apare si Dragos Bucur la inceputul filmului, insa rolul sau este episodic, iar minutele in care acesta apare nu sunt multe (maxim 5). Ce-i drept, cinefilul roman se va bucur de inca o aparitie a acestuia intr-un film american. Obiectiv vorbind este o realizare cu care putini se pot mandri.
Ride Along – Un politist si jumatate este, dupa cum spuneam, o comedie in adevaratul sens al cuvantului. Nu-i lipseste actiunea, nu-i lipseste romantismul, insa este, inainte de toate, o comedie. Nu ar trebui sa ne fie rusine sa mergem la comedii, iar dintre ele aceasta este una chiar reusita. O recomand cu placere (imi venea sa zic ca e o comedie si jumatate…). Salutari HAZLII tuturor!
One thought on “Ride Along – Un politist si jumatate”