Revizorul cu Stefan Banica JR

Ieri am fost iarasi la teatru (prea multa cultura pe capul meu, nu?). Maestrul George Mihaita ne recomandase de mai mult timp piesa Revizorul. Ce este interesant la ea este faptul ca se joaca in 2 variante: cu Stefan Banica JR si cu Horatiu Malaele. Am vazut varianta cu Stefan Banica si am fost placut impresionat. Stiu ca 90% dintre cei care-l adora pe acesta il stiu doar din videoclipuri (si-n cel mai bun caz din concerte). Putini ii stiu talentul actoricesc, desi acesta a debutat de timpuriu, cu Liceenii (in 87, cand avea doar 20 de ani). Pe George Mihaita il stiam (actor genial si un om de nota 10), insa pe actorul Stefan Banica JR nu-l descoperisem inca. Ok, vazusem si Liceeni (toate partile), si Ho Ho Ho, dar acolo parca nu-si da adevarata sa valoare. Un actor este mare in teatru, cat adevar.

Piesa Revizorul, ca sa revin la ea, se petrece intr-un sat necunoscut din Rusia (nici macar nu i se da numele). Vine un domn de la Sankt Petersburg si este primit aproape cu onoruri militare. Lumea avea impresia ca este revizor, insa era un impostor (care fusese gata-gata sa intre la puscarie). La final se prinde toata lumea, dar logic, era prea tarziu.

Piesa povestita nu are niciun farmec. Piesa VAZUTA face insa toti banii. Replici geniale, joc scenic aproape perfect. Ce ne putem dori mai mult? Si o sala plina (bilete epuizate) care savura fiecare replica si aplauda indelung la final. Iar piesa se joaca de ani buni (un aspect foarte important). Nu stiu de ce se spune ca lumea nu merge la teatru, ca nu e avida de cultura: eu merg des la Comedie si nu am vazut niciodata sala goala. Poate n-o fi asa la toate teatrele, desi am dubii.

La final nu am mai savurat berea cu maestru Mihaita, pentru ca nu mai prinsesem loc jos. Am mers sus, unde eram izolati. L-am prins la 2 minute de vorba la final, cand am coborat. Asa, pe fuga, tot am schimbat o impresie cu dansul. Tot respectul, Maestre!

Si va recomand tuturor Teatrul de Comedie, de unde cu siguranta veti iesi cu zambetul pe buze 🙂

Salutari BLOGOSFERICE tuturor 🙂

update: Despre piesa a mai scris Andrei (bagasem update-ul, dar cred ca uitasem sa dau save)!

2 thoughts on “Revizorul cu Stefan Banica JR

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !