Revizorul cu Malaele

Cineva imi spunea, nu demult, ca exista spectacole de teatru cu texte seci, insa atat de bine jucate, insa si spectacole de teatru prost jucate, cu piese excelente. Initial am avut dubii: cat de mult conteaza un actor? O gluma nu este gluma indiferent cine o spune? Iata ca m-am convins ca nu e asa dupa ce am vizionat spectacolul Revizorul cu Malaele, de la Teatrul de Comedie.

Ideea este simpla: spectacolul se joaca in 2 distributii, cu Malaele ori cu Stefan Banica Jr in rolul Revizorului. Despre spectacolul cu Banica Jr am scris acum aproape 1 an. Atentie: distributia este, in rest, identica, asa ca unica diferenta este de 1 actor. Insa CE DIFERENTA!

Este CU TOTUL ALTCEVA! Horatiu Malaele isi PERSONALIZEAZA rolul, iar acest lucru este atat de evident la acest spectacol. La altele, unde nu stim CUM AR FI FARA EL, nu ne putem pronunta. Aici vedem diferenta. Fara sa-l jignesc deloc pe Banica Jr, si el un actor bun, Malaele pare din alta liga. Banica JR a preferat concertele pe bani multi, altfel talent pentru a fi un actor bun are. Pacat ca nu si-l fructifica.

Ideea spectacolului Revizorul cu Malaele? Pai intr-un orasel minuscul din Rusia este anuntata vizita unui revizor important din Sankt Petersburg. Oamenii din oras erau cu totii in garda, asa ca prima persoana venita din Sankt Petersburg intalnita in oras era (TREBUIA) sa fie Revizorul. Oare chiar asa au stat lucrurile ?

Revizorul este un spectacol de Gogol, in regia lui Horatiu Malaele (el este regizorul chiar si in spectacolul cu Banica Jr). Atentie insa: acelasi spectacol se joaca si la National, in cu totul alta distributie (trebuie sa ajung si acolo, sa-l vad si in distributia de acolo, cu Marius Manole cap de afis).

Revizorul cu Malaele – un spectacol pe care nu trebuie sa-l ratati. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Comments

comments

One thought on “Revizorul cu Malaele

  1. Pingback: Revizorul cu MalaeleBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !