Reteta personala

Pe langa multe alte provocari din blogging (din ce in ce mai multe in ultima perioada) am dat peste una tare: cica sa scriu despre reteta preferata. Mentionez din start ca sunt un dezastru in bucatarie, deci o reteta pe care sa mi-o fac eu, sa-mi iasa mie, cam greu sa existe. Partea frumoasa: pot scrie mai multe articole pe tema asta. Probabil o sa revin cu inca unul.

Pana sa trec la reteta mea, spun ca initiativa este a http://www.restaurantparadis.ro/ (linkul lor de facebook este: https://www.facebook.com/restaurantparadis ). Frumoasa initiativa, scriu cu drag (apropo, e prin intermediul Blogalinitiative).

Bun, despre ce reteta voi scrie astazi? Pai despre o reteta care NU A FOST NICIODATA PUSA IN APLICARE! Totul are o poveste, totul are o valoare simbolica.

Asadar, discutam eu cu o amica despre mancare si manele. Ma rog, ambele, amestecate, whatever. Si nu stiu cum a venit vorba, dar imi zice ea ca pofteste la o SALATA ORIENTALA. E iarna, i-ar prinde bine o d-aia, ca era post. La care eu, pentru ca tot vorbisem pana atunci despre manele (discutie stiintifica si sociologica), intreb, aparent intr-o doara: daca la salata orientala adaugi MUSCHI TIGANESC, iti iese … SALATA MANELISTA, nu? Am inceput amandoi sa radem, eu radeam cu pofta si zgomotos. Stiti voi, cand vezi pe un om care rade singur si zici ca e nebun… Ideea am continuat-o, am coafat-o si a iesit un frumos articol .

Ulterior am povestit si am intrebat diverse persoane cum le suna ideea. In teorie ar trebui sa fie o chestie super-buna, orice varianta ar fi.

Timpul a trecut, intre timp mi-am facut blog nou (apropo, articolul a avut mai putine vizualizari decat ma asteptam eu), articolul a fost oarecum uitat. Vine acum concursul asta, cica reteta preferata. Si mi-am reamintit de acel articol. Si de asemenea mi-am amintit ca exista restaurante (cred ca si la noi) unde comanzi tu ce reteta vrei. Spui: VREAU ASTA, VREAU ASTA, VREAU ASTA, si ti se face. La unele restaurante nu exista NU AVEM , exista DA, BINEINTELES…

Asadar, care sa fie reteta mea? Care reteta M-AR REPREZENTA cel mai bine? La intrebarea asta zic clar si raspicat: reteta MEA! Chiar daca a fost „inventata” la misto, chiar daca nu aduce nimic atat de spectaculos. In fond, de inventat nu am cum sa inventez ceva. Ce sa inventez, o leguma? Un fruct? Un condiment? Nu sunt eu bucatar innascut, sa creez zeci de retete. Am inventat si io una, asa ca am dreptul sa ma laud cu ea, nu?

Apropo de asta, nu ar fi o idee buna de afaceri un local/restaurant cu manele, unde sa se serveasca chestii specificic maneliste? Pe langa salatele maneliste, ar mai putea avea:
– tortul CHEFUL CHEFURILOR;
– tocanita de DUSMANI;
– prajitura dulce-amaruie AS DA ZILE DE LA MINE;
– cafea LUMEA DOARME/EU N-AM SOMN.

Si exemplele pot continua. Pe bune acum, de ce sa te lauzi cu reteta altuia, cand poti sa te mandresti cu reteta personala?

Salutari GURMANDE tuturor!

ps: Care este reteta ta personala? ­čÖé

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !