Spirit de restantier

Restantier? Ce cuvant trist. Ce corvoada. Iar cand esti la particular, corvoada e si mai mare: te costa. Te arde la buzunar. A fi restantier presupune insa si cateva avantaje. Unele le aflasem mai demult, pe altele de curand.

Mentionez ca articolul e scris vineri , inainte sa plec. Cand apare eu sunt deja la Rasnov. Dar cum am ajuns acolo? Are legatura…

Asadar, in 2012 cica mi s-a terminat studentia. Acea perioada a vietii care la unii dureaza 3 ani, la unii 7. La unii 4, la unii 6. Perioada frumoasa altfel. Printre alte beneficii, mergi mai ieftin cu trenul. Pe anul asta nu luasem inca tichetele, nu d-alta, dar nu avusesem nevoie de dansele. Si merg in august sa le iau. Pe 8 august (miercuri). Ajung eu la frumoasa UCDC si le cer. Ma intreaba secretara: esti anul 4 adica trebuia sa termini? Eu zic ca da …

Se uita destul de ciudat. Si apoi intreaba: MAI AI VREO RESTANTA? Ii zic ca da, ca una. Si atunci imi da carnetul de cupoane. Eu am inteles ca daca NU as fi avut, nu mi l-ar fi dat. Lucru care m-a bucurat. Uite domne, bine e sa fii restantier.

Mai aflasem cu alte ocazii. Oricum, spiritul de restantier se simte. Iar localuri mari, gen Caru cu Bere, il mentin viu. Pentru cine nu stie, acolo sunt meniuri studentesti. Meniul restantierului e cu mici. Acolo se simt restantieri (ca meniu) chiar si cei fara restante. Spiritul este important.

Apropo de asta, aflasem de la cineva ca ai ei parinti isi lasau intentionat un examen pe toamna, sa se intalneasca. Romantism zic unii. Eu zic ca aveau spiritul de restantier bine inradacinat. Lucru pentru care merita felicitati, asta e clar.

Eu am facut 2 facultati si la fiecare am avut restante. Si ce bine m-am simtit. Desi imi parea rau financiar (la prima facultate prima restanta a insemnat trecerea la taxa) si pe moment ma simteam nasol, dupa mi-am dat seama ca mi se intamplase un lucru bun. Devenisem om de rand. Student in adevaratul sens al cuvantului. RESTANTIER . Cu R maRe!

SalutaRi RESTANTIERE tutuRoR!

Comments

comments

One thought on “Spirit de restantier

  1. Pingback: Primul meu film – leapsa amintirilor

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !