Rendez-Vous cu Rodica Popescu Bitanescu la Teatrelli

Sambata am fost la spectacolul Rendez-Vous cu Rodica Popescu Bitanescu la Teatrelli.

Rendez-Vous este un spectacol de revista, un one-man show al unei actrite de renume a teatrului romanesc. Este, in fapt, un colaj de monologuri din mai multe piese de Tudor Musatescu, precum „Scrie, domnule grefier”, „Didina Coscovete”, „Domnule comisar”, „Declaratiune”. Un spectacol agreabil, placut, amuzant, reconfortant.

Despre actrita Rodica Popescu Bitanescu nu ar fi foarte multe de spus. Acum in varsta de 76 de ani (ii doresc multi inainte), aceasta s-a afirmat pe scena Teatrului National din Bucuresti. Din pacate insa, talentul ei extraordinar nu a fost pe deplin exploatat si pe platourile de filmare, dupa 1990 ea a jucat intr-un singur film de lung-metraj (cateva seriale ori productii de televiziune unde nu a avut roluri memorabile), si acel film fiind in 1990. In 2002 (pe data de 29 noiembrie), a fost decorata de Presedintele Romaniei de la acea vreme, Ion Iliescu, cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de cavaler pentru „pentru crearea și transmiterea cu talent si daruire a unor opere literare semnificative pentru civilizatia romaneasca si universala” (sursa).

Despre Teatrelli trebuie sa spun acum cateva cuvinte. Despre acest teatru am auzit prima oara de la Claudia Tocila, care scria pe 1 februarie despre un spectacol tot cu Rodica Popescu Bitanescu. Teatrul este un amestec placut de teatru clasic si teatru-cafenea: avem mese, la care putem servi orice bautura (trebuie sa mergem la bar, nu avem chelneri, lucru deloc deranjant din punctul meu de vedere), dar avem scaune confortabile, asemanatoare fotoliilor din teatrele clasice. De asemenea, mesele sunt asezate nu foarte apropiate unele de celelalte, avand practic vizibilitate la orice masa ne-am afla (ce-i drept, se aplica in continuare regula cu cat mai aproape, cu atat mai bine). In acest spatiu sunt atat spectacole de teatru, cat si concerte. Site-ul Teatrelli este http://creart.ro/teatrelli/ , loc de unde puteti afla programul pe urmatoarele zile.

Asadar, Rendez-Vous cu Rodica Popescu Bitanescu la Teatrelli – un spectacol agreabil, inteligent, cu un umor rafinat si cu o actrita desavarsita. Despre Rendez-Vous cu Rodica Popescu Bitanescu a scris si Raluca, prezenta si ea la spectacolul de sambata. Daca se va mai juca acest spectacol va recomand sa-l vedeti si voi. De asemenea, recomand sa vizitati Teatrelli, unul dintre cele mai noi teatre din capitala. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Rendez-Vous cu Rodica Popescu Bitanescu la Teatrelli

  1. Pingback: Rendez-vous | Monica Berceanu Monica Berceanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !