Red 2 – Greu de Pensionat 2

Red 2 – Greu de Pensionat 2 este o continuare interesanta din 3 puncte de vedere:

1. Are regizor diferit fata de primul. In general o franciza este data aceluiasi regizor (doar in cazul francizelor mari, gen James Bond, se schimba regizorul).

2. Este modificata un pic distributia, ca la fotbal: iese Morgan Freeman, cu numarul 1 pe tricou, si intra Anthony Hopkins, cu numarul 13 pe tricou (mda, chiar n-a avut noroc). O alta intrare „de pe banca de rezerve” este cea a coreeanului Byung-hun Lee, care a mai jucat alaturi de Bruce Willis in GI Joe (ambele parti).

3. In ciuda acestor modificari, filmul nu pare mult schimbat fata de primul. E adevarat, totul pare nitel upgradat: si poantele sunt mai multe, si actiunea mai „tare”, totul in sensul bun al cuvantului. Si totul pare firesc, nu este nimic nepotrivit ori ceva pe care sa-l consideri „din alt film”.

Per total, Red 2 – Greu de Pensionat 2 este tipul de film continuare care-si multumeste fanii proprii, insa nu reuseste (si nici nu-si propune) sa isi faca fani noi. Partea a II-a este mai buna ca prima, dar in fapt cu nimic diferita (fix acelasi stil). Ca sa compar tot cu un film cu Bruce Willis: GI Joe 2 a reusit sa atraga o gramada de fani carora prima parte le displacuse.

Ah da, doua cuvinte despre cei 3 actori principali care fac tot filmul: lui Bruce Willis i se potriveste manusa rolul, John Malkovich este tipul de actor care te face sa razi fara sa spuna nimic (din mimica), iar Helen Mirren dovedeste ca i se potrivesc si rolurile partial negative (ma rog, un criminal „bun”). Per total se completeaza reciproc, iar personajele pe care le joaca par construite special pentru ele (poate si din acest motiv ele par identice chiar si cu alt regizor la „butoane”).

Red 2 – Greu de Pensionat 2 este de astazi in cinematografe si este distribuit de MediaPro Distribution. Nu stiu daca va depasi incasarile primului, dar m-as bucura s-o faca.

Salutari CINEFILE tuturor si vizionare placuta!

ps: Dupa ce veti citi despre Red 2 – Greu de Pensionat 2 este indicat sa aruncati un ochi si pe interviul Iuliei Rugina, sarbatorita zilei de azi. Zic ca merita.

Comments

comments

6 thoughts on “Red 2 – Greu de Pensionat 2

  1. Pingback: Red 2 – Greu de Pensionat 2Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Premierele săptămânii în România (2 – 8 august 2013) «
  3. Pingback: Premierele săptămânii în România (2 – 8 august 2013) | CINEFILUL DE SERVICIU

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !