Recomandarile cinefile ale saptamanii

Recomandarile cinefile ale saptamanii in curs sunt:

1. Incep cu Adina Chitu, care scrie despre Looper. Oricum azi e programat c-o sa-l vad, cronica ei ma face cu atat mai curios.

2. Cinemagazin ne recomanda un film frantuz cu Jean Reno. O comedie unde cica acesta nu pare in forma. M-a facut curios oricum.

3. Filmarta despre o productie independenta neasteptat de buna: somersault. Sau ma rog, asa sustine Maria. Ramane de vazut daca e chiar asa.

4. Iulian Fira despre Inchisoarea Mintii. Nu pare un film comercial, ci dimpotriva, unul greu „digerabil”. Dar asta il face interesant (pentru mine cel putin).

5. Jovi (File carti) scrie despre The Five Year Engagement. Ii da o nota neasteptat de mare. Exagerat de mare as zice eu.

As semnala si o alta recenzie, cu care insa nu sunt de acord. O regasim pe acelasi site ca la punctul anterior.Este despre filmul Minte-ma frumos, care mie mi-a placut. Nu sunt de acord deloc, nota este obscen de mica. Filmul este una dintre cele mai bune comedii facute anul asta (as cataloga-o peste Despre oameni si melci). Daca, pe acelasi site, „The Five Year Engagement” primeste 7.5, cum dracu’ asta ia doar 5?! Daca ala are 7.5, comedia romaneasca ar trebui sa primeasca cel putin 9. Diferenta dintre ele este evidenta. Nu-s de acord deci cu cronica, dar este singura cronica a acelui film pe care am gasit-o (Cel putin printre bloggerii cinefili pe care-i citesc eu). Daca gasiti voi alta/altele, dati de veste.

Legat de filme romanesti, m-am bucurat enorm sa ma vad pe lista cronicilor filmului Despre Oameni si Melci. Sunt si eu in randul lumii.

Cam astea sunt recomandarile cinefile ale saptamanii. Salutari CINEFILE tuturor!

6 thoughts on “Recomandarile cinefile ale saptamanii

 1. Emil, acum exagerezi tu!
  Fiecare are propriile pareri si propriile gusturi. La nemultumirile tale despre nota data de colega mea, Delia, ti s-a raspuns acolo. Editorii de pe Filme-carti.ro au totala libertate in privinta recenziilor si notelor, unii sunt mai darnici, unii mai stricti…
  Eu nu am vazut Minte-ma frumos, dar productiile marca MediaPro de mult timp sunt mediocre, ca sa nu zic mai mult. Probabil as fi dat si mai putin. Iar “The Five Year Engagement” l-am vazut, l-am recenzat si imi mentin nota (la Despre oameni si melci am dat 7)…

  P.S. Intreaba-te de ce nu e recenzat "Minte-ma frumos" pe celelalte bloguri cinefile. Si vei afla raspunsul (pana si la noi, cu greutate a fost recenzat la rugamintea mea)…

  Jovi
  (Nu am reusit sa comentez pe blog la tine)

  1. il publicai si gresit, trebuie sa apara maine la 11, am apasat gresit PUBLISH, din pacate s-a dat automat pe fb si twitter. maine la 11 vei avea ocazia sa comentezi, nu am schimbat nimic

 2. Filmul cu Reno mi-a placut..L-am vazut acu vreo 3 saptamani..Merita vazut daca va place gastronomia 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !