Recitalu’ nostru

Recitalu’ nostru

 

Doi actori, 4 spectacole scurte intr-unul singur, unul dintre ele fiind semi-improvizat. Totul intr-o sala neconventionala de teatru. Am asistat la toate acestea sambata seara, la sala Atelier a Teatrului de pe Lipscani.

Afis Recitalu' Nostru

Care este diferenta dintre un spectacol de teatru si un recital? In cazul unui recital actorul este el insusi. Nu joaca niciun rol, se joaca pe el. Exact ca-n cazul spectacolului Recitalu’ nostru.

Iar semi-improvizatia este o chestie extrem de misto, care contine elemente atat de teatru, cat si de improvizatie. Cei care au fost vreodata la vreun casting (ori vreo admitere la facultatea de teatru) stiu ca acolo li se da un text, care trebuie spus pe un anumit ton. Cam asa este si aici, insa intr-un mod un pic mai complex. Vedeti mai jos meniul. Nu e spoiler, nu stiti cum poate fi pus in aplicare ­čÖé

Acesta este meniul. Alegeti ce poftiti :)
Acesta este meniul. Alegeti ce poftiti ­čÖé

Cei 2 actori, Sebastian Ghita si Tadeus Minca, sunt extrem de talentati si de versatili. Iar sala, din toate punctele de vedere, pare facuta special pentru acest spectacol (ori pentru astfel de spectacole): Sala Atelier a Teatrului de pe Lipscani pare o sala de repetitii, spectacole simpliste, cu decor minimalist ori inexistent, unde actorul este in prim plan.

Recitalu' nostru

Spectacolul „Recitalu’ nostru” apartine companiei independente „Teatrul Nostru”, condusa de Tadeus Minca, spectacolul fiind conceput de Tudor Sicomas. Are la baza si niste texte vechi, extrem de actuale si acum. In el am regasit, printre altele, si un text care acum cativa ani fusese transformat intr-o manea de succes (Floare Alba, Floare Neagra; mergeti sa vedeti si va veti convinge ca am dreptate). Muzica este semnata Corneliu Reu. Daca veti vedea spectacole ale acestei companii teatrale mergeti sa le vedeti. Se joaca in centrul vechi, pe Lipscani. Eu promit sa mai merg si la urmatoarele. Salutari TEATRALE tutror!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !