Rasnov

Pentru al III-lea an consecutiv ma aflu la Rasnov. In 2011 am fost undeva LANGA Rasnov, la Scoala de vara Geopolitics, iar anul trecut, ca si anul acesta, sunt la Festivalul de film Istoric (cu scoala de vara aferenta). Acum sa dau link-urile aferente:

1. Aici e site-ul oficial al festivalului.
2. Anul asta am scris un singur articol, insa despre ceva colateral.
3. Sa dau link-uri de anul trecut: 1 2 3 4 5 6 7.
4. Despre Scoala de Vara din 2011 am alte link-uri: 1 2 3 4 5 6 7.

+ AICI am scris un guest despre Rasnov.

Sa va zic acum 7 idei despre Rasnov si de ce imi place mie sa revin aici:

1. Locul este plin de istorie. Cetatea Rasnov este de baza, dar este si o Pestera super-tare p-acolo. Si mai sunt si obiective turistice noi, gen partia Olimpica.

2. Este tipul de loc unde vezi PROGRES. In alte locuri, gen Mamaia, daca te duci acum si peste 10 ani e la fel. Aici se construieste CEVA. De exemplu la anul se va construi un lift care te va duce la cetate.

3. Filmele la cetate sunt ceva special, mai ales daca e vorba de filme care au fost FILMATE in cetate (foarte multe filme romanesti).

4. Imi plac oamenii d-aici, si ma refer atat la domnii Pepene Si Vestea (primarul), niste oameni care chiar pun suflet si care chiar au facut ceva pentru cetate, dar si la organizatorii Scolii de Vara si ai festivalului, Raluca, Voichita si Mihai (Mioritics). Felicitari tuturor.

5. Imi place ideea: filme si istorie, in proportii egale. Ok, o sa vorbesc separat despre filme si separat despre Scoala de vara, dar spun doar ca ideea este foarte buna.

6. Imi place ca la aceasta scoala de vara avem o pensiune doar a noastra, unde NU exista receptie. Tin minte situatia de acum 2 ani, de la Costinesti, cand era toata pensiunea inchiriata pentru noi insa statea o tanti la receptie care urla la noi la 3 dimineata ca facem galagie. Cui faceam nu stiu, ca toti eram acolo in fata, deci cineva sa doarma nu exista. Dar na…

7. Am un principiu: nu ma pot pronunta despre ceva ce nu am vazut. Iar daca am fost intr-un loc si-mi place e clar ca revin. Asta fac cu acest Rasnov: am fost, mi-a placut, am revenit.

Serios, ce alte motive mi-ar mai trebui? ­čÖé

O sa scriu alte 2 articole: despre filme si despre Scoala de Vara Rasnov 2013.

Pana atunci salutari MUNTOASE tuturor!

ps: Dupa ce cititi despre Rasnov participati si la frumosul concurs.

Comments

comments

3 thoughts on “Rasnov

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !