Raluca Gabriela Costea: ” … Doar fiti atenti la omuletul cu palarie care vine sa devoreze filmele festivalurilor „

Raluca Gabriela Costea: ” … Doar fiti atenti la omuletul cu palarie care vine sa devoreze filmele festivalurilor „

 

 

Emil Calinescu: Salutare si bine v-am regasit la cea mai vizitata rubrica de pe blog. Astazi, un interviu special, cu invitat tocmai de la Cluj. Ca de obicei, insa, voi lasa invitatul, de fapt invitata mea de astazi, sa se prezinte 🙂

Raluca Gabriela Costea: Salutare! 🙂 Ma numesc Raluca Costea si sunt studenta in cadrul Departamentului de Jurnalism din Cluj. Am acceptat cu drag invitatia de a participa la interviu, deoarece sunt o persoana deschisa, care in acest caz are ocazia si de a fi intervievata, si nu doar de a lua interviuri :))

raluca-gabriela-costea

Emil Calinescu: Prima oara cand esti intervievata? Prima oara „de partea cealalta a baricadei”?

Raluca Gabriela Costea: Prima data cand sunt intervievata in scris si live, pe chat. Am mai fost intervievata pentru scurte materiale video sau audio realizate de colegii de facultate.

 

„[…] Insa doresc pe viitor sa combin domeniul IT cu Jurnalismul, dat fiind faptul ca mai studiez si la Facultatea de Informatica Economica.”

 

Emil Calinescu: Ne spui cu ce ganduri te-ai inscris la Facultatea de Jurnalism? Reportaje din Cluj, cu candidatii la jurnalism, nu am vazut. Insa la Bucuresti sunt celebre reportajele cu cei care se inscriu pentru a ajunge Mircea Badea ori Andreea Esca. Tu, cand te-ai inscris, ai avut astfel de ganduri? 🙂

Raluca Gabriela Costea: Din pacate, am intalnit si pe aici cazuri de studenti care s-au inscris pentru a ajunge vedete si a fi sotii de fotbalisti. Insa nu este si cazul meu. Cand m-am inscris la Jurnalism in urma cu 2 ani, ma vedeam lucrand pentru adevar si nu pentru manipulatrea acestuia. Fiind la linia engleza, sincera sa fiu imi suradea ideea de a lucra intr-o agentie de stiri internationala sau in cadrul institutiilor europene de la Bruxelles. Desigur ca pe parcursul anilor petrecuti in facultate si experimentand toate coltisoarele jurnalismului, am realizat ca ma atrage jurnalismul online si doresc sa contribui cu mult mai mult in societate si in dezvoltarea mea personala si profesionala decat sa fiu o vedeta. 🙂

Emil Calinescu: Te atrage jurnalismul online? Sa inteleg ca ai si un blog (ori mai multe)?

Raluca Gabriela Costea: Da, ma atrage si am un blog de literatura inceput inca din liceu cu recenzii si opere personale. Din pacate, nu am mai reusit sa mai creez continut, deoarece odata cu inceperea facultatii, m-am implicat in foarte multe voluntariate si activitati, care m-au pasionat. Insa doresc pe viitor sa combin domeniul IT cu Jurnalismul, dat fiind faptul ca mai studiez si la Facultatea de Informatica Economica.

raluca-gabriela-costea-4

Emil Calinescu: Ne spui blogul? Poate cativa cititori curiosi vor poposi acolo sa citeasca recenziile si operele tale 🙂

Raluca Gabriela Costea: Sigur 🙂
https://gabrielacostea.wordpress.com/

Emil Calinescu: Ai spus ca esti studenta si la Informatica Economica. Esti dubla studenta inteleg. Cum te descurci cu 2 facultati si cu, probabil, alte cateva voluntariate (ca despre unul dintre ele vom vorbi)?

Raluca Gabriela Costea: Nu e usor asta e sigur :)) Insa incerc sa le impac pe toate, deoarece sunt o persoana activa si imi place sa am cunostinte noi 🙂 Anul acesta se anunta licenta la Jurnalism, insa am continuat cu voluntariatele care mi-au ramas la suflet. Unul dintre acestea e Festivalul Comedy Cluj 😀

 

„Am vazut cata munca este depusa pentru a pune pe roate un festival si a avea placerea de a viziona filme. Chiar daca curiozitatea ma impingea sa mai chiulesc de pe tura si sa intru la film, vedeam ca acest festival a adunat oameni cu ceva in comun, si anume dragostea pentru film. :)”

 

Emil Calinescu: Deci, in ce an esti la Jurnalism si in ce an esti la Informatica Economica?

Raluca Gabriela Costea: Anul 3 la Jurnalism si anul 1 la Informatica Economica.

Emil Calinescu: Daca tot ai pomenit de Comedy Cluj, trebuie sa vorbim despre el. Intai si intai, ce te-a determinat? De ce voluntar la un festival de film si de ce la Comedy Cluj?

Raluca Gabriela Costea: De Comedy Cluj am auzit din intamplare in urma cu 2 ani, cand ma pregateam sa ma mut in Cluj. Am vazut un call pentru voluntari si am vrut neaparat sa fiu, deoarece era prima mea experienta ca si voluntar si era in domeniul cinematografiei, care ma pasioneaza 🙂 M-am inscris si am fost acceptata. Urma sa vina una din cele mai faine experiente din viata mea de studenta. Nu doar ca am intalnit oameni foarte faini, care te intampinau cu caldura lor de ardeleni si „No”-ul traditional, dar am avut parte de o experienta de inside. Am vazut cata munca este depusa pentru a pune pe roate un festival si a avea placerea de a viziona filme. Chiar daca curiozitatea ma impingea sa mai chiulesc de pe tura si sa intru la film, vedeam ca acest festival a adunat oameni cu ceva in comun, si anume dragostea pentru film. 🙂 Editia de anul acesta este a treia oara consecutiv cand m-am inscris ca voluntar la Comedy Cluj.

voluntari-comedy-cluj-2016

Emil Calinescu: Deci ai mai fost voluntar si la precedentele 2 editii?

Raluca Gabriela Costea: Da, da.

Emil Calinescu: Atunci poti face o comparatie intre editii? Cum ti s-a parut editia de anul acesta in comparatie cu precedentele doua?

Raluca Gabriela Costea: Oameni faini au fost si sunt si acum, chiar daca s-au mai schimbat anumite aspecte in cadrul festivalului. Numarul crescut al spectatorilor si gama larga de filme denota faptul ca festivalul continua sa se extinda.

Emil Calinescu: Numarul crescut al spectatorilor? Senzatia mea, impartasita si de alti 2 amici, este ca anul asta spectatorii au fost mai putini decat in 2015. Eu nu pot compara cu alte editii, pentru ca doar anul trecut am mai fost. In acest sens, te-as intreba daca ai cumva niste statistici oficiale, care sa ma confirme pe mine ori ca sa iti confirme spusele tale.

Raluca Gabriela Costea: La finalul festivalului, ni s-a spus ca numarul spectatorilor a crescut pana la 15.000.

 

„Sincera sa fiu, anul acesta am reusit sa intru doar la 2 filme, deoarece ni s-au mai dat sarcini de indeplinit.”

 

Emil Calinescu: Adica in total au fost 15.000 de spectatori?

Raluca Gabriela Costea: Aproximativ. au fost 14.000 si ceva. 🙂

Emil Calinescu: Si anul trecut?

Raluca Gabriela Costea: Nu stiu, dar din moment ce ne-au zis ca a crescut, banuiesc ca numarul a fost mai mic anul trecut.

voluntari-festival-comedy-cluj-2016

Emil Calinescu: Si filmele cum ti s-au parut? Calitativ, nu cantitativ.

Raluca Gabriela Costea: Sincera sa fiu, anul acesta am reusit sa intru doar la 2 filme, deoarece ni s-au mai dat sarcini de indeplinit. Am vazut The Dressmaker, care a fost o comedie la care am ras bine si Barrack meets Barrack, care m-a impresionat prin faptul ca in spatele povestii de dragoste, au fost atinse diferentele dintre generatii.

Emil Calinescu: In ce a constat munca ta cu exactitate? Ne poti descrie O zi din viata unui voluntar la Comedy Cluj?

Raluca Gabriela Costea: Am fost voluntar in cadrul departamentului Premiul Publicului, in care odata ajunsa la locatia in care eram repartizata, ma pregateam impreuna cu ceilalti voluntari de inceperea filmelor. Scanam bilete, imparteam buletine de vot si ziarul festivalului. De multe ori mi s-a intamplat sa vad fete cunoscute, care veneau in repetate randuri la filmele festivalului, printre care si tu. 🙂 Vedeam pe fetele lor curiozitatea si dorinta de a vedea ce ofera si in acest an Comedy Cluj. Dupa aceea porneam in drumetii prin oras pentru a raspandi vestea festivalului prin ziare si programe. Chiar daca nu toti erau incantati de prezenta noastra pe strada, observam unii care ramaneau cu programul in mana si analizau ce avea festivalul de oferit. Apoi, cand filmul era gata, recuperam buletinele de vot si incepeam sa le colectam in plicuri pentru a fi trimise coordonatoarei noastre. Dar tura nu insemna doar munca, ci si distractie, povesti cu ceilalti voluntari si sansa de a cunoaste oameni faini. Serile festivalullui se incheiau cu party-urile voluntarilor in care povesteam si ne „odihneam” dupa munca 🙂

raluca-gabriela-costea-9

Emil Calinescu: Tura cat dura? Primul film al zilei era la ora 14 (si chiar ma devreme in weekend). Lucrati toata ziua?

Raluca Gabriela Costea: Nu toata ziua, de obicei 4-5 ore 🙂
Stateam la 2 filme.

Emil Calinescu: Si de fiecare data la acelasi cinematograf? Tu, de exemplu, la care ai stat? Ma gandesc, din acest punct de vedere, ca cei care stateau in mall erau mai avantajati. Puteau da o tura prin mall cat era filmul :))

Raluca Gabriela Costea: Eu am fost tot timpul la Florin Piersic, mai putin de doua ori. O data la Mall si o data la Victoria. Posibil :))

Emil Calinescu: Jurnalistic, ai profitat cumva de calitatea ta de voluntar? Ai luat vreun interviu cuiva, ai incercat macar sa faci o mini-ancheta?

Raluca Gabriela Costea: Am avut o tentativa la filmul Usturoi de anul trecut, insa au intervenit niste probleme si nu am mai reusit. Pe de alta parte, anul trecut au fost incluse niste workshop-uri foarte tari despre cinematografie si PR in care ti se dadeau sfaturi despre cum sa faci marketing pe filme si chiar oferte de colaborare pentru producerea de filme pe anumite subiecte. Asta m-a pus pe ganduri sa incep conturarea unui script de film, deoarece mi-ar placea sa se produca un film dupa scenariul meu candva. E pe my TO DO list in life 🙂

raluca-gabriela-costea-7

Emil Calinescu: Si anul acesta nu?

Raluca Gabriela Costea: Anul acesta a fost un workshop de PR cu Oltea Zambori.

Emil Calinescu: La care nu am mai ajuns din pacate. Trebuia sa ajung. Cum a fost acest workshop?

Raluca Gabriela Costea: Nici eu nu am participat din pacate. Party-ul de cu o seara inainte si-a lasat amprenta asupra mea :))

Emil Calinescu: Din pacate la partyuri nu am ajuns. Eu munceam, de fapt, seara. Ajungeam la 10, la 11 ori la 12 in camera si trebuia sa ma pun pe scris. Anul urmator promit sa vin si la partyuri.
Trecand peste acest lucru, spune-ne daca te vom regasi si la anul la intrarea Cinematografului Florin Piersic, impartind ziarul festivalului si scanand bilete?

Raluca Gabriela Costea: Te astept sa te vad la anul la party-uri. Daca ai promis :)) Nu stiu sincer :)) Mi-ar placea sa incerc si alt departament sa vad cum e atmosfera si acolo, but never say never 🙂

 

„La TIFF am simtit aerul bucuresteam, pe cand la Comedy am simtit Ardealul. Poate suna ciudat, dar asa am simtit :)”

 

Emil Calinescu: Ai fost voluntar DOAR la Comedy Cluj? La TIFF (de ce) nu?

Raluca Gabriela Costea: Am fost si la TIFF pentru prima data anul trecut. Era aproape de sesiune, dar am zis sa incerc 🙂

Emil Calinescu: Atunci zi-ne comparativ care este diferenta intre a fi voluntar la TIFF si a fi voluntar la Comedy Cluj. Diferenta, prin ochii unui voluntar, intre TIFF si Comedy Cluj.

Raluca Gabriela Costea: Din perspectiva voluntarului care a fost la ambele festivaluri, pot zice ca se aseamana destul de mult din punctul de vedere al organizarii voluntarilor. Beneficiile si indatoriile se aseamana, cat si departamentele pe care sunt repartizati. TIFF este intr-adevar de o amploare mai mare, dar Comedy il ajunge din urma cu pasi siguri. TiIFF are mai multi voluntari si nu ajungi sa ii cunosti pe toti, pe cand la Comedy m-am simtit ca intr-o familie, in care am cunoscut. daca nu am vazut pe toata lumea 🙂 La TIFF am simtit aerul bucuresteam, pe cand la Comedy am simtit Ardealul. Poate suna ciudat, dar asa am simtit 🙂

voluntari-comedy-cluj-2015
Poza este de la Comedy Cluj 2015

Emil Calinescu: De ce ai simtit la TIFF aerul bucurestean? Erau multi bucuresteni la festival?

Raluca Gabriela Costea: Da, in mare parte vedetele aduse.

Emil Calinescu: Si acesta a fost motivul pentru care nu ai mai aplicat pentru a fi voluntara si la TIFF-ul de anul acesta? Sau este vorba de perioada anului, TIFF-ul fiind de fiecare data in sesiune?

Raluca Gabriela Costea: Nu acesta este motivul pentru care nu am mai aplicat. Imi place TIFF. Insa nu s-a dat call-ul pentru voluntari inca si anul acesta nu voi putea participa din cauza licentei.

 

” Clujul mi s-a parut altfel decat toate celelalte orase din Romania. Cand am ajuns aici, am simtit ca sunt parca in alta tara. Mentalitatea si stilul de viata sunt diferite fata de ce am intalnit, prin faptul ca sunt mai deschisi.”

 

Emil Calinescu: Tu de unde esti, ca localitate? Ca ai vorbit despre mutatul in Cluj. Inteleg ca nu esti din orasul Cluj-Napoca, dar esti de undeva din imprejurimi. Am inteles corect?

Raluca Gabriela Costea: Nu, sunt tocmai din Falticeni, Suceava :))

Emil Calinescu: Si de ce ai mers la facultate tocmai la Cluj? Aveai multe optiuni, unele mai apropiate. De ce tocmai Cluj?

Raluca Gabriela Costea: Clujul mi s-a parut altfel decat toate celelalte orase din Romania. Cand am ajuns aici, am simtit ca sunt parca in alta tara. Mentalitatea si stilul de viata sunt diferite fata de ce am intalnit, prin faptul ca sunt mai deschisi. De asemenea Clujul ofera multe posibilitati profesionale si educationale, Babes-Bolyai fiind prima universitate din tara. 🙂

Pe langa multe altele, Clujul are si cea mai faina Gradina Botanica din tara :)
Pe langa multe altele, Clujul are si cea mai faina Gradina Botanica din tara 🙂

Emil Calinescu: Legat de facultatea de jurnalism, stii imaginea pe care o are aceasta in Bucuresti? Esti la curent?

Raluca Gabriela Costea: Imaginea pe care o are facultatea de jurnalism din Cluj la Bucuresti?
Altfel nu stiu.

Emil Calinescu: Nu, imaginea pe care o are facultatea de jurnalism din Bucuresti. Si, cumva, imaginea pe care o au si facultatile echivalente din provincie.
Pe scurt: la Bucuresti exista Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. Pe scurt, FJSC. FJSC primeste lovituri din toate partile: studentii si absolventii se plang de profesori si de cursurile vechi, profesorii se plang, direct ori indirect, de calitatea studentilor; televiziunile fac reportaje cu cine se inscrie la facultate ori reportaje de la balurile bobocilor; iar ceilalti ironizeaza studentii si absolventii de la FJSC, pe „fjsc-isti”. Exista si o expresie, deloc magulitoare: „minte de FJSCist/a”. Si, bonus, unii au impresia ca „fiecare oras are fjsc-ul si fjsc-istii lui”.

Raluca Gabriela Costea: Nu stiam…
Urat

Emil Calinescu: In acest sens, curiozitatea cititorilor din Bucuresti este legata de facultatea de jurnalism din Cluj: cum sunt cursurile, cum sunt profesorii, unde se face practica? Cat de utila este, per total, facultatea de jurnalism in anul de gratie 2016?

Raluca Gabriela Costea: Un alt motiv pentru care am ales facultatea de Jurnalism din Cluj e ca e singura din tara care are mai multe limbi de predare. De asemenea, ofera mai multe posibilitati prin studioul TV, de producere media, studioul radio si cluburi de presa scrisa care ajuta mult studentii pentru cand vor intra pe piata muncii. Profesorii sunt de treaba si mereu dispusi sa te ajute. Facultatea de Jurnalism in 2016 este utila daca te indrepti spre online,unde poti canaliza toate celelate forme de exprimare: TV, radio, presa scrisa. Din punctul meu de vedere, jurnalismul din Romania foarte putin se mai poate numi asa, deoarece informatia e distorsionata de interesele economice si politice. Doar cei care se ocupa de jurnalism independent, se mai pot numi cu adevarat jurnalisti.

raluca-gabriela-costea-3
Emil Calinescu: Ne poti spune UNDE ai facut practica? Esti acum anul 3 de facultate, deci ai facut practica 2 ani, nu?

Raluca Gabriela Costea: Am facut practica la studioul facultatii Media Project, la UBB radio, la Szabadsag (dar am putut face materiale in romana) la Evalueserve, Cluj.com.

 

„Cunosti frumusetea oamenilor altfel decat in fata unui ecran 8h pe zi.”

 

Emil Calinescu: Si ce avantaje ai/crezi ca ai ca faci facultatea in limba engleza? Crezi ca ai sanse mai mari sa pleci in strainatate?

Raluca Gabriela Costea:Da, deoarece sunt familiarizata cu termenii din domeniu in engleza si sunt mai multe avantaje cand esti familiarizata cu o limba si o utilizezi zilnic 🙂

Emil Calinescu: Dar nu ar fi trebuit sa faci si practica in engleza? Ai spus ca la Szabadsag ai facut materiale in romana. La celelalte practica a fost in romana sau in engleza? 🙂

Raluca Gabriela Costea: Mi-a fost greu sa imi gasesc sa fac practica in engleza, avand in vedere ca suntem in Romania. Doar la Evalueserve am facut in engleza.

ubb-radio

Emil Calinescu: Daca ai putea sa indemni vreun absolvent de liceu sa se inscrie la facultatea ta printr-o singura fraza, care ar fi aceea? 🙂

Raluca Gabriela Costea: Cunosti frumusetea oamenilor altfel decat in fata unui ecran 8h pe zi.
Asta depinde si de fiecare, dar cei carora le place sa descopere povesti, vor intelege.

Emil Calinescu: Daca ai da timpul inapoi, tot aici te-ai inscrie? 🙂

Raluca Gabriela Costea: Da, nu imi pare rau de alegerea facuta, deoarece ea m-a ajutat sa fiu cum sunt acum si cum gandesc.

raluca-gabriela-costea-8
Emil Calinescu: Revenim un pic la Comedy Cluj pentru 2 intrebari venite din public? (in timp real)

Raluca Gabriela Costea: Ok 🙂

Emil Calinescu: Prima: Care este cea mai funny chestie traita la acest ultim Comedy Cluj? Dar cea mai stanjenitoare?

Raluca Gabriela Costea: Cea mai funny este cand au venit doi tineri la Piersic si era un film in derulare. M-au intrebat daca aici trebuie sa intre pentru adunarea penticostalilor si daca e cu intrare.
Cea mai stanjenitoare chestia a fost sa scapi toate ziarele pe jos, cand incerci sa dai cuiva.

raluca-gabriela-costea-comedy-cluj-2015

Emil Calinescu: Din trecut, de la editiile trecute zic, mai ai astfel de exemple? Eventual si de la TIFF 🙂

Raluca Gabriela Costea: Din editiile anterioare nu imi mai amintesc, dar la TIFF a fost funny cand unul din invitati tot ne facea poze cand te asteptai cel mai putin si le posta pe Instagram.

Emil Calinescu: Frumos 🙂 Daca ai vreo astfel de poza, sa mi-o dai. Sa apara in interviu.
A doua intreare din public este legata de organizare. Daca ai fi organizator la Comedy Cluj 2017, ce ai schimba, ce ai aduce nou, ce ai pastra? 🙂

Raluca Gabriela Costea: Nu am din pacate, Nu le-am salvat 😐
Daca as fi organizator la Comedy 2017 as imbunatati strategia de promovare, as ramane la o forma definitiva a cameleonului si as pastra oamenii faini, filmele si party-urile :))

raluca-gabriela-costea-4

Emil Calinescu: Si inca una, legata de orasul tau natal. Dupa ce ai asistat la organizarea a doua mari festivaluri de film, nu te-ai gandit sa organizezi si tu unul? Un amic, dupa ce a mers la Festivalul de film Istoric de la Rasnov, a organizat in orasul sau natal Zilele filmului Istoric la Vatra Dornei. Nu te-ar tenta sa organizezi ceva in Falticenul natal? 🙂

Raluca Gabriela Costea: Ba da, mi-ar placea 🙂 Chiar m-am gandit sa organizez un festival, dar as dori cu altceva, poate alt gen de filme, deoarece TIFF a ajuns si acolo.

raluca-gabriela-costea-2

Emil Calinescu: Poate un festival de teatru 🙂 Ca anul acesta, la Comedy Cluj, au fost niste spectacole de teatru tare faine. 🙂

Raluca Gabriela Costea: Este Festivalul Birlic de teatru 🙂
Din pacate nu am ajuns si tare as fi vrut 😐

Emil Calinescu: Cand este? Sa stiu, poate la anul dau si eu p-acolo. Daca am timp si daca sunt bine primit 🙂

Raluca Gabriela Costea: http://www.cronicadefalticeni.ro/luni-incepe-festivalul-de-teatru-birlic-de-la-falticeni/

festivalul-de-teatru-birlic-2016
Mai mult ca sigur ca vei fi bine primit 🙂

 

„M-am ardelenizat :)) dar mai scap din accentul de acasa si ma intreaba lumea daca sunt din Chisinau :))”

 

Emil Calinescu: Zi-ne atunci de orasul tau, de Falticeni. Zi-ne ce este de vizitat, cum sunt locuitorii, zi-ne ce se mai intampla pe acolo 🙂

Raluca Gabriela Costea: Este un oras mic, cu putine evenimente de genul, din pacate. Locuitorii sunt primitori si e un oras linistit, unde nu intalnesti nebunia si traficul din orasele mari 🙂

Emil Calinescu: Trebuie sa te intreb atunci cum te-a schimbat Clujul pe tine. Mai ales daca ai reusit sa scapi de accent? 🙂

Raluca Gabriela Costea: M-am ardelenizat :)) dar mai scap din accentul de acasa si ma intreaba lumea daca sunt din Chisinau :))

Arata bine domnisoara profesoara. Zic :)
Arata bine domnisoara profesoara. Zic 🙂

Emil Calinescu: Ti-ai dorit vreodata (ori inca-ti doresti) sa fii profesoara?

Raluca Gabriela Costea: Imi doresc sa devin profesor universitar si stiu ca e un drum lung si greu, dar cu perseverenta, sper sa reusesc.
🙂

 

„Voluntariatul pentru mine reprezinta meseria pe care o faci pentru suflet, pentru satisfactia care trece prin bucurie si nu prin stomac :D”

 

Emil Calinescu: Apai faci acum primul pas. Va trebui sa dai o nota acestui interviu. Dar trebuie s-o si justifici. Dai nota interviului, intervievatorului, spui ce i-a lipsit, spui ce a avut 🙂 Domnisoara profesoara, aveti legatura! 🙂

Raluca Gabriela Costea: :)))
Am preluat legatura
Interviul a fost foarte aprofundat. Imi place ca nu m-ai luat oficial, ci ai incercat sa te familiarizezi cu mine, sa stii mai multe despre mine si sa povestim. De asemenea, e bine ca m-ai pus sa compar festivalul, pentru a vedea cum este vazut din ochii voluntarilor. E 10, normal :))

Emil Calinescu: Penultima intrebare este aceeasi in toate interviurile. Ce intrebare i-ai mai pune Ralucai Costea daca ai fi in locul meu? Trebuie sa iti pui o intrebare la care sa si raspunzi 🙂

Raluca Gabriela Costea: Hmm….good one :))
– Ce inseamna voluntariatul pentru tine, Raluca de te-ai implicat for free?
– Pai, daca tot ai intrebat … :)) Voluntariatul pentru mine reprezinta meseria pe care o faci pentru suflet, pentru satisfactia care trece prin bucurie si nu prin stomac 😀

Emil Calinescu: In final trebuie sa dai unul (ori mai multe) motiv/e pentru care cititorii ar trebui sa citeasca acest interviu. Zi un slogan, un motto, un titlu, ce vrei tu. Ceva care sa atraga cititorii.
Si, la final, un mesaj pentru cititorii EmilCalinescu.eu 🙂

La asta se refera Raluca in mesajul de final? :)
La asta se refera Raluca in mesajul de final? 🙂

Raluca Gabriela Costea: Mesaj pentru cititorii EmilCalinescu.eu: Mi-a facut placere sa iau parte la acest interviu si cine stie, poate candva veti ajunge si voi sa apareti aici. Doar fiti atenti la omuletul cu palarie care vine sa devoreze filmele festivalurilor 🙂

Palaria mea a ajuns si-n revista festivalului. Si nu doar o singura data. Sper, totusi, ca atunci cand Ralucai i-au scapat revistele din mana, sa nu-i fi scapat revistele care ma contineau pe mine. Nu d-alta, dar nu-mi place sa dea nimeni de pamant cu mine :))
Palaria mea a ajuns si-n revista festivalului. Si nu doar o singura data.
Sper, totusi, ca atunci cand Ralucai i-au scapat revistele din mana, sa nu-i fi scapat revistele care ma contineau pe mine. Nu d-alta, dar nu-mi place sa dea nimeni de pamant cu mine :))

Motto: Mai departe de orizontul voluntarului de film.

Aceasta a fost reactia Ralucai dupa terminarea interviului :)
Aceasta a fost reactia Ralucai dupa terminarea interviului 🙂

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !