Provocarile meseriei

Provocarile meseriei

 

Discutiile din tren sunt, deseori, foarte productive. Problema mea este ca merg rar cu trenul. Norocul meu insa a fost ca pana la Cluj e un drum extrem de lung. Lung, insa deloc plictisitor. Sa va zic discutia mea cu un programator.

Intai si intai, mi-a starnit interes tipul. Parea destul de arogant (as zice eu: precum orice programator), insa foarte stapan pe ceea ce stie. Si foarte deschis la minte. Am avut apoi o gramada de alte discutii. Nu era un om care sa stie doar programare.

L-am intrebat cu ce se ocupa? Creare site si atat? Uimitor, mi-a zis ca nu. Pur si simplu chestia asta il plictisea. Nu-i mai aducea nicio satisfactie.

Facea tot felul de alte chestii, aplicatii de exemplu. I se parea mult mai provocator. Mi-a tinut un discurs de peste 3 ori despre provocarile meseriei. Eram captivat.

E drept, ca-n multe alte cazuri, eu am avut reactie intarziata. Mi-a dat de gandit.

Eu sunt inca norocos. Provocarile meseriei de blogger? Oho, sunt o gramada. Si, sincer, nu am ajuns deloc la saturatie. Imi place ce fac si as face asta oricand.

Legat de programatori si ale lor provocari, am vorbit ulterior cu alt programator. L-a contrazis pe cel din tren. E o satisfactie si sa administrezi un site, sa vezi ca e accesat, sa ii aprecieze lumea. Daca esti DESIGNER iti lasi amprenta pe un site si il faci unic in felul sau.

Si, tot ca sfat, cica nu e bine sa refuzi ceva. Sa te axezi doar pe un lucru. Azi faci un site, maine o aplicatie.

Sunt doua puncte de vedere distincte. Sincer, habar n-am de partea cui sa fiu. As tinde sa fiu, sincer, ca-n bancuri: Aveti amandoi dreptate. Fiecare in felul sau, bineinteles.

Provocarile meseriei de blogger presupun sa ai si o incheiere inteligenta la fiecare articol. Nu-i cazul meu ­čÖé Am doar de transmit clasicele SALUTARI BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !