Provizoriu – In cadrul FNTi

Provizoriu – In cadrul FNTi

 

Va suna cunoscut conceptul de Invizibilitate sociala? Invizibilul social este omul care figureaza doar in statistici. Omul caruia nimeni nu-I duce lipsa. Omul pe care nimeni nu-l vrea, toata lumea socializeaza cu el din obligatie.

Personal, scrisesem mai demult un articol (care a disparut, se pare) despre diferentele din call-center si blogging. Diferenta fundamentala, din punctul meu de vedere, este ca bloggingul te face mai vizibil. In diverse medii, in diverse circumstante. Daca lucrezi la call-center esti doar o voce. Ai vorbit cu X la telefon? Nu conteaza, X nu te va tine minte. Tii minte cu cine ai vorbit de la Vodafone? Nu, stii doar ca ai vorbit cu un reprezentant Vodafone care ti-a rezolvat sau nu problema in cauza.

Corporatistii sunt primii care ne vin in minte cand ne gandim la oamenii invizibili. Din pacate, insa, nu sunt singurii. In anumite privinte ii putem considera chiar norocosi: cumva, asa invizibili cum sunt, ei macar au un job, macar au colegi, macar socializeaza, asa fals si obligati, cu cei din jurul lor. Mai merg la petreceri, alea plictisitoare si obosite din corporatie, mai primesc cadouri de la colegi si, cumva, din greseala, si-ar putea face prieteni. Din aia 50 de colegi macar cu unul s-ar putea imprieteni cu adevarat.

Provizoriu POSTER

Un spectacol despre invizibili cum va suna? Mie mi-a sunat extrem de bine, mai ales ca la final am fost pus sa votez cele mai invizibile personaje. Erau in total 5, nu vi le dezvalui pe celelalte 4. Problema a fost, insa, ideea mea preconceputa: la final am votat corporatistul, votul meu fiind mai mult stereotipic. Nu stiu, efectiv, cum TREBUIA votat. Stiu doar ca daca ar fi fost sa fiu intrebat care-I cel mai invizibil personaj, as fi zis, pana acum, corporatistul. De fapt, si acum tot asta as raspunde, chiar daca, poate, as sta un pic sa meditez.

Provizoriu

Spectacolul Provizoriu a venit in cadrul FNTi tocmai de la Cluj, de la Reactor de creatie si experiment. Nu stiu exact UNDE anume poate fi vazut in Cluj, insa daca dati de el (poate intr-un alt festival), mergeti sa-l vedeti. Am auzit ca, in functie de voturile publicului, ar putea fi modificat, urmand a-I fi scoasa si adaugate personaje. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !