Prostia, TVR Cultural si maneaua

Nu ma intrebati de ce, dar inca exista oameni care regreta disparitia TVR Cultural. O regreta atat de mult incat daca maine s-ar reinfiinta tot nu s-ar uita la el. Un atat de iubit post fantoma nu a exista nicicand in Romania. Sau poate ala e farmecul.

Despre prostie se pot scrie tratate intregi. Despre neinformare si dezinformare la fel. Partea grava este cand cele 2 se combina.

Si acum partea a III-a: maneaua. De fiecare data cand se vorbeste despre TVR Cultural trebuie adusa in discutie maneaua. Doar din cauza manelei s-a inchis tvr cultural-ul. Din cauza taraf tv (apropo, pentru necunoscatori: mai exista un post de manele, si anume Mynele TV) si a OTV s-a inchis TVR Cultural. Ele si numai ele sunt vinovate de inchiderea minunatului post la care cand se uitau 5 mii de oameni se chema ca s-a atins MAXIMUL ISTORIC AL AUDIENTEI.

Maneaua, frumoasa noastra manea. Si vinovata pentru toate relele de pe acest pamant. Sau macar din tara asta.

In tot acest context, vad o stire, aparent nevinovata, pe un blog colectiv. Nu m-as fi enervat atat de tare daca undeva, candva , n-as fi scris si eu pe acest blog colectiv. Acum n-am timp, dar candva am scris.

De asemenea, stirea pare copiata. O mai gasim si aici .Habar n-am cine dupa cine a copiat, dar stirea este IDENTICA! Aceeasi referire tampa la TVR Cultural, aceeasi referire la Tudor Arghezi. Daca esti anti-manelist esti sigur cult. Asa ca o referire la o poezie studiata in liceu, pe care ar trebui s-o stie toata populatia cu scoala din tara, e exact ce se recomanda. Asta e culmea: maneaua are ca principala acuzatie neoriginalitatea , ca ar copia melodii, iar stirile anti-maneliste sunt si ele … copiate! Felicitari celor 2, indiferent care de la cine a copiat!

Sa zicem ca maneaua ar fi cauzat inchiderea TVR Cultural. Admitem asta. Si totusi, stirea asta mai are un defect: E FALSA! Cursul NU VA AVEA LOC, ci A AVUT LOC! Anul trecut, in martie-aprilie! Si p-atunci exista bine-mersi si TVR Culturalul, postul ala atat de popular la care nu se uitau nici macar rudele angajatilor (asta pentru ca, nu-i asa, erau niste oameni inculti si se uitau ziua pe Taraf si pe OTV).

De unde stiu cand a avut loc cursul? Pai pentru ca am participat personal la el. La toate cele 6 cursuri. M-am interesat, am vrut sa vad daca se va relua acest curs. Raspunsul este NEGATIV! Si atunci, de unde aflara cei 2 bloggeri? Au ei informatii pe surse pe care eu nu le am? Sau au bagat pur si simplu o stire care sa dea bine la cititori. Stiti, din cand in cand e bine sa mai injuri maneaua, sa nu uite lumea ca esti antimanelist, deci om cult. Sau cool-t.

Legat de asta, ia fiti atenti acilea .Cititi cu atentie si vedeti daca se face vreo referire la mine. Unora le-am zis deja pe mess, altii au vazut pe facebook. Ceilalti cititi si cautati singuri. Multumiri Vlad Ursulean.

In final, o mentiune: maneaua e vinovata si pentru criza. Pe bune, n-am inventat eu asta.

Salutari RITMATE tuturor!

Comments

comments

7 thoughts on “Prostia, TVR Cultural si maneaua

  1. Articolul asta e o prostie. Cum sa fie maneaua vinovata? Toata lumea stie ca Basescu e cel vinovat! Eu n-am inteles de ce au inchis TVR Cultural dar au lasat TVR 3.

    1. Daca ar avea conducere adevarata, ar reface complet grila de programe. TVR 3 out, si in primele 2 programe incape tot ce se dadea acum pe 4 programe. Si s-ar putea si cu ceva audienta. Cand doresti, reusesti 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !