Project X. Filmele cu adolescenti pot fi si reale.

Unul dintre amicii mei cu care ma consult in materie de filme este Andrew. Nu avem chiar aceleasi gusturi la filme (eu sunt mai pretentios, pe de-o parte, cu filmele americane, el este foarte pretentios cu cele ne-americane si mai ales romanesti). De cateva zile insa (sa tot fie 5 zile) ma batea la cap sa vad Project X. Uite-te ca e tare. Si ca e ceva real.

Cand mi-am facut nitel timp am decis ca e timpul sa vad filmul. Si am aplicat din nou tactica vazutului in necunostinta de cauza. Adica nu am vazut trailer, nu am vrut sa citesc nimic. Sa fie ceva complet surprinzator. Bine, intai ma asigurasem ca nu e SEF (dupa titlu asa ai fi zis).

Cand am vazut cum incepe am crezut ca am gresit filmul: niste adolescenti cam tocilari (printre care, bineinteles, unul gras si cu ochelari, prototipul tocilarului american, care insa mai COOL ca toti ceilalti) vor s-o puna d-un bairam. Bairamul se da aici in casa parinteasca si nu pe vreo insula ceva.

Prin metode ciudate (reclame pe net ori la radio) la acel bairam ajung peste o mie de oameni. Rezultatul este devastarea completa a casei si diverse implicatii penale pentru „autori”. Ce mi-a placut la acest film a fost insa realismul. Un film cu adolescenti REAL! Uau, asta da stire! Toate inventiile alea (ca filme foarte bune, nu zic, unele-s si acum preferatele mele) palesc in fata acestui film. Ok, NU E COMEDIE (cum gresit il catalogheaza unii). Faze efectiv amuzante nu sunt multe si nici alea sa te dea pe spate. Filmul ca atare, ca si desfasurare, impresioneaza. Are si doza sa de neprevazut (nu s-au implicat scenaristii prea mult, deci au respectat finalul real), are si doza sa de nebunie, te simti si tanar (alaturi de actori)… Prin specificul sau cred ca este un film UNIC! E distractie dar nu e comedie, si e totul real. Nimic prefacut, nimic prefabricat!

Filmul aparuse de aproape 1 an in Romania, insa abia acum l-am vazut. Spre rusinea mea nu auzisem de el pana acum. Il recomand cu incredere.

Salutari CINEFILE tuturor ­čÖé

Comments

comments

2 thoughts on “Project X. Filmele cu adolescenti pot fi si reale.

  1. Am mai auzit de filmul asta, dar din diverse motive nu l’am vazut nici pana acum :)) Dar dupa ce am citit articolul asta la tine si mi’am amintit de el si mai ales pentru ca’l si recomanzi am dat o fuga pe torrent si in momentul asta se descarca :))

  2. Nu ai voie sa zici asta. Zi ca ai apelat la magazinul tau online preferat, care-ti pune la dispozitie filmele gratuit (pt ca ai pile la ei, nu d-alta) ­čśÇ

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !