Probleme cu laptopul

Ai probleme cu laptopul? Ai avut probleme cu laptopul? Daca da, trebuie sa citesti, in continuare, acest articol. Nu sunt expert in asa ceva, nu sunt insa nici afon. Voi relata insa experienta unui amic, din ea zic ca avem de invatat cu totii.

Asadar, atunci cand va cumparati un laptop trebuie sa va ganditi atat la service, cat si la „piesele de schimb” (ca sa le zic asa) pe care acesta le contine. Laptopul nu este precum telefonul, sa-l cumperi pentru o perioada limitata de timp (2 ani). Sunt persoane care au acelasi laptop de ani de zile (daca se poate upgrada cu atat mai bine).

Iar unele lucruri NU sunt incluse in garantie. De exemplu, ce se intampla atunci cand iti PIERZI incarcatorul ori bateria? Ori cand scapi incarcatorul in apa? Va trebui sa cumperi un incarcator nou. La fel in cazul unei baterii.

Legat de baterie, acum urmeaza partea interesanta. Un amic de-al meu avea prostul obicei de a scoate bateria laptopului. Aflase el ca asa o protejeaza mai bine. Pana cand, ghiciti ce, si-a pierdut bateria. Nu stie daca a uitat-o undeva, daca i-a scapat, daca e prin casa si n-o gaseste. Whatever. A pierdut-o. Drept urmare s-a apucat sa caute disperat pe net baterie laptop hp. A dat de un magazin online care comercializa asa ceva (de fapt au baterii pentru orice model), magazin online care ofera si serivce laptop. Si-a dus si laptopul in service, sa-l curete, sa vada daca e in regula.

A spus ca acolo poti gasi si baterii speciale pentru laptop, adica o baterie mai buna decat cea originala (cu autonomie extinsa).

Iar legat de faza cu scosul bateriei, cica nu e bine sa faci asta. Nu i-au zis la service, dar i-a zis un prieten d-al lui care se pricepe. Laptopul nu e facut sa reziste variatiilor de tensiune. Daca ai bateria-n el si iti pica curentul 5 minute, bateria rezista, totusi, pana sa-l inchizi (chiar si presupunand ca e veche si nu mai tine deloc, tot te tine sa-l poti inchide). Daca NU ai bateria in el ti se va inchide brusc, riscand sa distrugi intai si intai hard-ul. Vazand el ca bateriile nu-s asa de scumpe (si ca la hard e vorba si de informatiile de pe el), a zis ca va tine bateria-n laptop tot timpul, iar daca bateria va ceda (dupa 1-2 ani), va cumpara alta. Simplu.

Spre norocul meu, nu am avut probleme cu laptopul pana acum. Asa ca experienta personala cu asa ceva nu am. Dar daca voi avea probleme cu laptopul am la cine sa apelez. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

7 thoughts on “Probleme cu laptopul

 1. NU, Emil, o baterie dusă NU te va mai ține cât să închizi laptopul. Spun asta din experiența cu fostul meu notebook, cât și din aia de peste 4 ani de jumătate de helpdesk. Tot brusc se va închide dacă scoți alimentarea din el sau dacă rămâi fără curent din orice alte motive 🙂

  1. Daca ai portabilitate cu adevarat 0, atunci se cheama deskstop si nu laptop :))

   Eu stiu un caz in care laptopul tinea 10 minute, scazuse ulterior pe la 5. Dar tinea, totusi, un pic. Cat sa-l inchizi daca a picat curentul (Exact cum ziceam). Daca nu tine deloc, e o defectiune si trebuie reparat/a. Zic.

   1. Bateria dusă complet la portabilitate 0 te duce.
    Și da, să spunem că notebook-ul meu se transformase în desktop replacement. Dar oricum nu mă deranja, nu scot mai niciodată laptopul din casă, trebuie să fie o situație deosebit de serioasă ca să fac asta.

 2. Laptopul meu merge greu, se blocheta si cand ma uit la un film pentru 2=3 secunde, laptul e nou, are jumate de an…
  Oare care sa fie problema?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !