Prisoners – Prizonieri

Despre un film imprevizibil, cu rasturnari de situatie si final total neasteptat, se spune in general ca este un film bun. In general si eu apreciez acest lucru foarte mult la un film. De asemenea, un astfel de film ar trebui sa nu fie plictisitor. Te poti plictisi la un film imprevizibil? In general nu, insa Prisoners – Prizonieri si-a dorit cu tot dinadinsul sa contrazica „tiparele”. Este un film atat de imprevizibil, cu un final atat de neasteptat, insa daca te uiti la el la tine acasa riscul sa adormi este mare.

Prisoners – Prizonieri reia o idee deja batatorita: ce esti dispus sa faci pentru a-ti recupera fiica rapita? Cat de departe esti dispus sa mergi pentru familia ta? Nimic nou, nimic spectaculos. Totul putea fi ambalat intr-o poveste atractiva, condimentata cu multa actiune (si eventual efecte bune). Ce avem din toate astea? O poveste lunga si insipida, deloc atractiva si cu foarte putina actiune. De efecte nu zic nimic pentru ca ele nu exista. Suspansul si dramatismul exista doar in masura in care poti sa urmaresti povestea fara sa te plictisesti.

Sa te simti atras ori sa empatizezi cu vreun personaj? Posibil sa se intample altora, mie nu. Oricat de mult as fi de acord, ca principiu, cu actiunile lor, personajele (in frunte cu cei 2 tati) au ceva in ele care le face sa fie respingatoare. In contrast, personajele negative, pe care ar trebui sa le uram, au in ele ceva ce pare ca-ti da motive sa le ierti…

Ce este interesant la acest film este ca el fu foarte apreciat de critici, lucru care, recunosc, ma bucura. Cand voi avea aceleasi gusturi ca si ei imi voi face probleme.

Si inca ceva: acest articol zace-n draft de vreo 4 zile. E atat de plictisitor filmul, insa si mai boring e acest articol. De 2 ori m-a napadit un somn crunt scriind la el… Trist.

Per total, Prisoners – Prizonieri este un film insipid, lung, lalait, plictisitor, insa care poate fi real oricand. Gradul sau de realism, ca si eventuala empatie (pana la un punct) cu personajul principal il poate salva. Nu este comercial, nu stiu cat va prinde la publicul larg, eu sunt curios care vor fi statisticile lui. Nu recomand sa-l evitati, il puteti trata ca si lectie de viata (cu limitele sale). Putea fi insa MULT mai bun.

Prisoners – Prizonieri este adus in Romania de MediaPro Distribution si este deja in cinematografe. Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Prisoners – Prizonieri

  1. Pingback: Prisoners – PrizonieriBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. L-am urmarit doar pentru ca a institat prietenul…Nu este deloc un film pentru femei, cel putin nu pentru mine..

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !