Primul INTERVIU – detalii

Va anuntam pe facebook inca de vineri ca e gata primul interviu. Aici dau toate detaliile.

In primul rand sa contextualizam. Am vazut la B-est un film care m-a impresionat: Love Building. Iar lucru care m-a impresionat cel mai mult a fost atmosfera din jurul sau. Am avut privilegiul de a sta de vorba nitel cu echipa filmului dupa proiectie si mi-a lasat impresia unei echipe foarte unite. Nu erau doar colegi, erau chiar prieteni.

Ulterior am pastrat legatura cu cativa membri ai echipei. Nu spun numele lor aici, o sa vedeti mai departe. Demult imi venise ideea unor interviuri (un blogger ar trebui sa mai faca si d-astea). Asteptam doar momentul potrivit.

Dupa cateva zile vorbesc cu una din actritele care au aparut in film. O tipa cu o poveste fabuloasa. Nu va asteptati la o „vedeta”. Dimpotriva: o tipa care e in plan secund, care n-a terminat facultatea de actorie. Dar care are ceva de spus. Eu initial discutam cu ea normal, firesc, insa vazusem ca raspunsurile ei pareau scurte si oarecum „plictisite”. Imi marturiseste ca se simte ca la … INTERVIU! Bingo! Interviu sa fie!

Ma intreaba foarte sincer: de ce cu ea? Ii spun sincer gandirea mea: toata lumea se va duce la Dragos Bucur si la Alexandru Papadopol. Eu unul imi doresc sa iau interviu celor mai putin celebri. Celor care stau in linia a II-a si care ar trebui sa fie mai in fata. Nu voi exclude nici pe cei celebri, dar nu ei vor fi tintele predilecte.

Asa ca am decis 2 lucruri:
1. Fac rubrica de interviuri.
2. Voi incepe cu CINEVA din acel film.

Acea actrita care mi-a dat ideea va da intr-una din saptamanile viitoare (nu ne-am corelat ca program), asa ca am inceput cu altcineva. Si anume Laura Lazarescu, cea care a lucrat pe partea de sunet la Love Building. Live (sau cum se zice la noi la bloggeri, offline) am interactionat foarte putin, insa am compensat pe partea virtuala. Sper ca voi avea ocazia s-o cunosc mai bine, e un om extraordinar si poti discuta o gramada de lucruri cu ea.

Cateva detalii legate de interviu:
1. A fost luat pe mess. Am spus ACUM INCEPE si incepand de atunci toate intrebarile au fost publicate. Nu imi place sa public discutii personale si nu voi face asts. Iar interviurile pe mail imi par seci: se trece prea brusc de la un subiect la altul. Din acest motiv TOATE interviurile vor fi luate asa (sau varianta live, offline, cand va fi cazul). Prefer de asemenea messul in dauna chatului de facebook pentru ca pe fb se mai pierd uneori mesaje.

2. Ii multumesc Laurei pentru interviu si ma bucur ca a fost ea cea care a spart gheata. Nu stiu cum ar fi fost daca ar fi fost altcineva, dar mie-mi place mult interviul care a rezultat.

3. Interviul va fi publicat LUNI (maine) LA ORA 00! De ce abia maine veti afla chiar din interviu ­čśÇ

4. Ca si dimensiune are aproape 3.500 de cuvinte!

Acum sa va dau cate ceva din interviu:

– In 2012 mi-am sustinut doctoratul cu tema Sound Design in filmul american de animatie
Cloud Atlas ÔÇô film comercial, […] film tipic american, cu o mega productie, insa cu un mesaj subtire.
– Cristi Mungiu ÔÇô un regizor in adevaratul sens al cuvantului
– Doresc cititorilor sa urmareasca EMILCALINESCU.EU, caci pare interesant, sa afle mereu noutati. Ideea cu interviurile e foarte faina.

Ce parere are despre Love Building, despre Dragos Bucur, Alexandru Papadopol, Iulia Rugina (regizoarea filmului), dar si ce filme au impresionat-o, veti putea citi luni la prima ora.

Sper ca v-am facut curiosi ­čÖé In final 3 precizari:
– Va fi o rubrica SAPTAMANALA;
– Toate interviurile vor fi ample, eu dorind sa descopar oameni, nu vreau sa pun 3 intrebari despre o anumita tema sau anumit eveniment si sa inchei;
– Vreau domenii cat mai diverse; daca saptamana urmatoare am din domeniul filmului saptamana cealalta va fi din cu totul alt domeniu. Macar sa nu fie 2 saptamani la rand invitatul din acelasi domeniu.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

2 thoughts on “Primul INTERVIU – detalii

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !