Prima oara …

V-am spus despre „teoria” mea cu prima oara si primul lucru? Am avut o mini-prezentare la facultate legata de asta. Era vorba doar de primul dintre lucruri. Pe scurt:

1. Uneori nu ne mai amintim toate modelele de telefoane, habar n-avem cat le-am tinut pe fiecare, dar stim in detaliu totul despre PRIMUL nostru telefon. Ne atasam de el, il iubim si uneori il pastram in sertarul amintirilor. La mine nu e posibil pentru ca l-am pierdut, dar cu siguranta l-as fi pastrat. Si mi-as fi amintit de el.

2. Aceeasi discutie despre primul calculator, prima masina, primul ceas, primul aparat foto (la fotografii profesionisti este chiar important)…

Eu nu stiu foarte multe detalii despre al III-lea meu telefon, nu ma atasasem de el deloc. Dar pe primul chiar il iubeam. Enorm.

Sa va zic acum cum stam cu prima oara … E cam acelasi lucru, doar ca nu e vorba de obiecte fizice. Si dau cateva exemple:
prima oara cand am zburat cu avionul;
prima oara cand am fost pe stadion (cineva a povestit asta la mine);
– primul curs de la facultate;
– primul examen…

Sentimentul acesta il pot exemplifica cu cele 2 licente (as putea spune si dizertatia). La prima licenta emotii imense, orice intrebare credeam ca e rautacioasa si chestii de genul. La dizertatie atmosfera mi-a parut mult mai relaxata. Asta desi comisia era mult mai naspa. Iar la licenta de la drept chiar n-am avut nicio emotie. Ce inseamna experienta asta…

Sa mai dau cateva exemple:
prima oara pe scena de karaoke (am mai fost ulterior, senzatia pe care am trait-o insa prima oara este de neuitat);
prima oara la stand-up (a doua oara a fost altfel, a iesit mai bine, dar prima oara …).

Sa va zic ca se aplica acelasi lucru si in cazul evenimentelor negative? Pai va zic:

1. Acest blog a picat de 2 ori. Senzatiile au fost insa diferite (am povestit aici). Sa va zic pe scurt de tot: prima oara parea drama de pe lume, parea ca ceva mai grav nu mi se poate intampla. A doua oara parea deja o banalitate.
2. Sa va zic acum ce s-a intamplat cu vechiul blog? Pai e picat. Si nu din cauza hackerilor, ci din cauza wordpressului. Care sustine ca am incalcat politica lor (nu mi s-a spus exact cum). Ma rog, cumva o sa-l reinvii. Ideea e alta: e a II-a oara cand mi se intampla. Doamne, ce naspa a fost prima oara. Bine, pe vremea aia era singurul meu blog. Ulterior mi-am mai facut doua :)) Si acum ma gandesc ca daca tot mi-l picara ar fi timpul sa mai deschid unul :)) Si mai e si faza ca daca nu mi-l inchidea wordpressul atunci, nu as fi trecut nici pana-n ziua de azi pe domeniu. A fost un lucru al dracului de util deci.

As putea sa mai dau o gramada de exemple cu aceasta prima oara.

As putea da si exemple macabre. Si nu doar la mafie trebuie sa ne gandim, ci si la doctorii care au parte de moarte pe masa de operatie constant. Prima oara se spune ca a fost mai naspa…

Ah da, si aici pot sa invoc experienta personala: am fost la morga (Institutul National de Medicina Legala). Prima oara a fost si ultima (pana acum). Insa daca as mai merge acum ar fi diferit. Probabil a III-a oara as putea sa-msi si dau jos masca. Prima oara simteam mirosul si prin ea.

Ultimele 2 chestii, fara sa povestesc exact: prima oara cu avionul (Bucuresti – Paris) si prima oara la dentist. O sa tin minte cele 2 experiente, chiar daca in sine nu au avut nimic spectaculos.

Astept exemple de PRIMA OARA si la voi.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor (stiu, nu e prima oara cand zic asta).

4 thoughts on “Prima oara …

  1. Articolul e bun și te felicit pentru prima oară de a vorbi pentru prima oară despre prima oară :), dar mie mi-a atras atenția în mod special o bucățică din el, cea cu vechiul blog care e picat din cauza WordPress-ului. Era găzduit la ei (adică aveai serviciile WordPress.com)? Mai exact, cum s-a întâmplat?

    1. Da. Adresa este emilstudentulminune.wordpress.com . Si este „dezactivat” de wordpress. Am facut cerere sa mi-l redeschida, inca niciun raspuns 🙂

      Prima oara cand mi-l inchisesera am stiut de ce: aveam ditamai bannerele de afiliere. Acum nu stiu ce mai am…

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !