Prima oara intr-un Escape Room. SmartEscape.

Prima oara intr-un Escape Room. SmartEscape.

 

Prima oara despre acest concept am aflat din blogosfera. Daca as fi rau as spune din blogosfera asiatica, pentru ca primele articole citite au fost la Chinezu si Malaezu. Chiar daca ei 2 fusesera in alte camere, conceptul este acelasi.

Apropo de Malaezu, el cica mai fusese la inca un escape room, de ambele dati dand gres. Aseara a fost a treia oara.

Invitatia am primit-o de la Raluca, iar aseara, la start, au mai fost Malaezul deja citat, Paul Dutu, Paul Barbu, Laura Pirlog, Sofia Frunza si Andrei Ciobanu. Locatia a fost Smart Escape (undeva pe Vasile Lascar, foarte aproape de Piata Gemeni).

Eu cu bata 2

Din pacate, aceasta experienta nu poate fi povestita. Orice detaliu inseamna, de fapt, un mare spoiler. Este ca un puzzle: daca ai fost o data intr-o incapere nu mai poti merge a doua oara. E drept, fiecare locatie din aceasta are mai multe incaperi. Smart Escape are momentan o singura camera disponibila, Inchisoarea de maxima siguranta. Mai sunt in lucru Biroul Securitatii si Laboratorul de experimente. Partea interesanta este ca dupa ce ai intrat intr-o camera nu mai poti intra a doua oara (adica poti, dar n-are farmec; e ca un puzzle: joc de unica folosinta). Din acest motiv dupa ce prinzi gustul jocului te duci sa tot cauti camere de genul.

Noi am fost aseara in Inchisoare, iar senzatia este extrem de misto. Fac cateva precizari, fara a face deloc spoiler:

Smart Escape The Cell

1. In alte camere indiciile vin pe sub usa. Aici vin prin boxe si pe monitor. Pe monitor unde altfel este pus timpul.

2. Este nevoie de fiecare membru. Malaezu tot zicea despre cele 2 infrangeri ale lui. As putea spune ca de data asta a reusit sa evadeze pentru ca a avut alti 7 coechipieri. Serios vorbesc. Desi cica numarul minim de jucatori e 2, la cum am vazut eu ca-s incaperile as zice ca daca sunt sub 6 e destul de nasol.

3. As recomanda sa fie persoane cat mai diferite in echipa: sa fie si fete si baieti, sa fie si persoane calme, dar si persoane agitate, sa fie si persoane care le au cu cifrele (alea-s musai), dar si persoane care stiu sa rezolve un puzzle. Trebuie musai persoane indemanatice si neaparat nu trebuie sa fiti claustrofobi.
Diferite, insa persoane care sa se inteleaga. E musai.

4. Este un buton de stop, daca-l apesi totul se termina. Nu m-a tentat sa-l apas, dar mie imi pare prea mare, adica poti da din greseala in el. Parca nu as pune astfel de butoane p-acolo. Daca vrei sa iesi poti striga si se incheie jocul. E doar o parere.

5. La final am aflat povesti interesante cu cei de acolo. Nu le pot povesti pentru ca as face spoiler si oricum cel mai bine sunt savurate dupa ce ati trecut personal prin aceasta experienta.

6. In Budapesta cica ar fi peste 200 de astfel de camere. In Bucuresti habar n-am cate sunt. Dar m-as mai duce.

7. Uitai sa va zic de echipa noastra: #Bloggers57 se cheama, iar acel numar reprezinta timpul nostru. Avand in vedere ca pentru 6 dintre membri era prima oara, timpul eu zic ca este unul bun.
E drept, eu as fi vrut ca denumire sa punem SmartBloggers, dar au zis sa vorbesc doar in nume propriu. M-am supus, intr-un final, majoritatii 🙂

Smart Escape

Recomand cu drag orice Escape Room, mie-mi place mult conceptul. Cea de la SmartEscape a fost prima pentru mine, dar nu va fi in niciun caz ultima. Recomand Smart Escape, fara a putea, insa, spune ca este cea mai buna. Asta las pe altii, care au mai fost si in alte parti, sa spuna. Salutari SMART tuturor!

12 thoughts on “Prima oara intr-un Escape Room. SmartEscape.

  1. Pingback: Prima oara intr-un Escape Room. SmartEscape.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: #SmartEscape
  3. Pingback: Room Escape - SmartEscape - The Cell - Andrei CiobanuAndrei Ciobanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !