Prietenul tau, agentul

Ati avut de-a face in ultima vreme cu agenti imobiliari? Stiti care este stilul lor de „lucru”? Ati putea spune vreodata ca agentul iti este prieten? Vei putea, vreodata, sa spui: prietenul tau, agentul? Pana sa va zic cum sta treaba, am de spus cateva lucruri:

1. Tot vad pe facebook cereri imobiliare: cine stie un apartament ieftin, cine stie un agent imobiliar SERIOS, cine cunoaste vreun loc unde sa stau ieftin? Lumea este intr-o continua miscare, nu ar trebui sa ne mire.

2. Agentii imobiliari, pe de alta parte, nu au o imagine prea buna. Motivele sunt diverse, nu le reiau aici. Am scris candva contra lor, poate am fost prea dur, nu zic nu. Cert este ca acela este cel mai comentat articol de pe blogul vechi (si asa va ramane mult timp).

3. Ca o continuare a punctului precedent, piata este acaparata de agentiile imobiliare. Putem vedea acest lucru ca pe ceva negativ (si sa ne luptam cu asta) sau putem accepta asta si sa folosim asta in favoarea noastra.

Acum, ce avem NOI de facut? Pai:

1. Sa ne folosim de noua tehnologie. De exemplu, este mult mai usor sa cauti un apartament pe site-ul unei agentii decat sa-l cauti intr-un ziar clasic (care ziare nu au disparut si strict in acest domeniu inca mai sunt utile). Daca agentia are un site bine facut, unde cautarea este facila (cum este, de exemplu, aisiel.ro), atunci viata noastra este mai usoara. Un site bun este un prim pas. Nu singurul.

2. Sa ne interesam nitel cand apelam la o agentie. Tot de internet ne folosim, ca acesta este locul unde gunoiul NU poate fi ascuns sub pres. Daca a facut vreo teapa, e clar ca vom afla.

3. Este important si cum sunt agentii imobiliari. Unii sunt scarbiti, altii au o atitudine COCALARA (hai fratioare, iti dau cel mai frumos apartament…), iar altii sunt misteriosi. Pana la urma, un brand este facut de oameni (aceeasi discutie am avut-o, nu demult, cu un taximetrist: poti intalni un sofer de treaba la o companie obscura, la fel de bine poti intalni o scarba de sofer la o companie de top).

Am avut un amic care a lucrat ca agent imobiliar 2 saptamani. El, ca om, nu ar putea insela vreodata. Din pacate, brandul nu l-a ajutat, in cele 2 saptamani nu facuse niciun comision (fiind nou, lui ii dadusera doar inchirieri). In el as fi avut incredere.

Am mai intalnit ulterior agenti imobiliari care mi-au schimbat, in bine, parerea despre ei. Oamenii muncesc, te respecta, nu sunt agresivi (o agresivitate care, intr-un final, se intoarce de multe ori impotriva lor) si nu vor sa te tepuiasca. Multi dintre ei mi-au inteles punctul de vedere, de ce consider eu ca s-ar putea si fara ei. Ei mi-au dat niste argumente oarecum corecte, spunand intr-un final: atat timp cat existam, de ce sa ne certam? Nu mai bine colaboram? (chiar in versuri mi-a raspuns unul dintre ei)

Totusi, pana sa spun prietenul tau, agentul, mai e ceva. Mi-as dori sa pot da ca exemplu un agent sau altul. Pe cei cu care am discutat i-as putea da exemplu ca si oameni descuiati, insa cum i-as putea recomanda daca eu n-am colaborat inca cu ei? Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

One thought on “Prietenul tau, agentul

  1. Pingback: Prietenul tau, agentulBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !