Presupus vinovat …

Salutare tuturor,

Azi fiind zi de filme, zic sa mai recomand unul: Présumé coupable (Presupus vinovat, din 2011). E tipul de film necunoscut, dar care te impresioneaza. Nimic spectaculos ca realizare , si totusi atat de trist. Da, e bazat pe un fapt real. Cat se poate de real. Corect, daca era facut de americani probabil il infloreau si iesea ceva spectaculos. Desi poate asta e farmecul sau: un film real cap-coada.

Nu povestesc nimic din el, nu vreau sa va pierdeti interesul. Pun doar doua intrebari, cu rugamintea ca dupa ce-l vedeti sa raspundeti la ele (Daca puteti):

1. In Franta politia se poarta frumos cu infractorii? Nenea n-a fost batut deloc, nici macar acolo la ancheta, cand refuza sa declare ceva. Oare asa s-o purta pe bune politia frantuza sau doar in filme?

2. Tot in Franta se pare ca infractorii nu sunt deloc agresati (nici verbal, nici sexual) de catre colegii lor de celula. Totul e roz acolo, ceri medicamente, ti se aduc (din alea bune sa te sinucizi), tot tacamul.

Eu asta am inteles din film. Ori lucrurile stau fix asa, ori filmul de fapt nu e atat de real pe cat pare . Poate nu ma pricep eu la realizare si oamenii or fi vrut sa se concentreze pe proces si nu pe ce se intampla in parnaie, care ar fi trebuit sa fie subiectul unui film distinct. Habar n-am , asa o fi. Desi erau aratate cadre cu el in celula, unde totul era roz, ceilalti detinuti l-au primit cu indiferenta…

Va las si pe voi sa vedeti filmul. Si astept critica unuia care se pricepe mai mult la film sa ma dumireasca si pe mine 🙂

Salutari CINEFILE tuturor 🙂

Comments

comments

3 thoughts on “Presupus vinovat …

  1. spune autoritatilor franceze ca nu crezi in existenta sidei(AIDS), si vei vedea ce „dragut” se vor comporta dumnealor….ca peste tot, de altfel. daca autoritatile franceze ar fi reprezentate de niste extraterestrii de pe planeta UPENDO, ar suna plauzibil ca ar fi mai diferiti decat colegii lor de pe alte meleaguri. insa atata timp cat sunt OAMENI, asta spune tot.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !