Pregatiri de nunta

Pregatiri de nunta

 

Este perioada nuntilor. Nu, nu ma pregatesc sa ma insor, desi unii zic ca ar fi cazul. Ma pregatesc, insa, de mers la nunti. Invitatii am, d-alea nu duc lipsa. Am prieteni „clasici”, care la o anumita varsta doresc sa se aseze la casa lor. Vara asta, mai mult ca niciodata, am 3 nunti. Nasol, ce pot sa zic altceva?

In afara de evenimentul respectiv, la care ar trebui sa fiu prezent, exista asa numitele pregatiri de nunta. Unele pregatiri sunt logice, altele mai putin logice, altele sunt utile si pentru viitor. Sa va dau cateva exemple de pregatiri de nunta:

1. Rochia de mireasa, restaurantul, mancarea, aranjametele florale, modul de aranjare a meselor, lautarii… Pregatiri de nunta logice si decente. E drept, vad ca a venit moda nuntilor cu DJ. Logica imi scapa, insa na, ma supun dorintelor mirilor.

2. Exista ceea ce numesc eu fite, iar aici enumar:
– Rochie de mireasa placata cu cristale ori cu aur;
– Pahare speciale pentru miri, care sa fie pastrate la loc de cinste (eventual pastrate pana la urmatoarea nunta, ca demult nu MOARTEA ii desparte pe miri);
– Limuzina care sa duca mirii la locul faptei.
Se poate face nunta si fara chestiile astea, da na, din dorinta de a avea cea mai smechera nunta, unii prefera sa arunce banii pe chestii de genul.

3. Unde isi vor petrece ei luna de miere? Desi poate parea paradoxal, multi amici de-ai mei ignora acest aspect. Fie nu merg deloc in luna de miere, fie merg pe voucher, in cel mai ieftin loc cu putinta. Prefera sa arunce o caruta de bani pe chestii inutile, insa refuza sa dea bani pe o chestie cu adevarat utila. Da, nunta e pentru tot neamul, luna de miere e doar pentru miri. Altruism, nu? EU i-as zice altfel, dar prefer sa nu jignesc.
Si, apropo, de cand a aparut moda cu LUNA de miere de 7 zile? Intreb doar 🙂

4. Chestii utile si in viitor, iar aici enumar:
Cursuri de dans. Da, sunt utile pentru nunta, dar inveti ceva nou. Stii sa dansezi si o vei face si ulterior. De ce ar fi asta un lucru rau? Dimpotriva.
– Haine elegante, in afara rochiei de mireasa. Costumul de ginere, de exemplu, poate fi purtat si cu alta ocazie. De asemenea, rochia de la cununia civila poate fi, si ea, purtata in alte ocazii. Asta daca nu cumva gagicuta are mentalitatea aia snoaba NU O MAI PORT, CA AM FOST DEJA VAZUTA IN EA. Daca gandeste asa va fi vai si amar de „ginere”.

Tot la capitolul PREGATIRI DE NUNTA intra si verighetele. Iarasi multi miri fac economie la asa ceva. Se comporta de parca acele bijuterii le vor purta doar in ziua nuntii.

Daca ai auzit de niste pregatiri de nunta ciudate, da de veste. Sa afle tot poporul. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Pregatiri de nunta

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !