Pozele de nunta sunt foarte importante

Pozele de nunta sunt foarte importante

 

 

Cuvintele, oricat de frumoase ar fi, la un moment dat se uita. De fapt, greu sa se memoreze in aceeasi formula in care au fost spuse. Fotografiile raman si poarta peste timp valoarea sentimentala a unor momente unice. Nasterea copilului, botezul si, nu in ultimul rand, nunta, sunt imortalizate pentru eternitate. Nu exista placere mai mare decat sa rasfoiesti din cand in cand un album care contine o parte din viata ta. Uneori, doar asa se pot revedea chipuri dragi si momente speciale. Zile, luni, ani, culese si culesi in file de poveste!

 

 

Care sunt cele mai importante aspecte ce se vor avea in vedere cand se contracteaza un fotograf nunta?

O intrebare la care cauta raspuns numeroase cupluri la momentul organizarii unuia dintre cele mai speciale evenimente din viata – nunta! Nimeni nu trebuie sa creada ca ar fi o sarcina foarte simpla, pentru ca nu este. Contractarea unui fotograf nunta necesita o atentie deosebita si, de cele mai multe ori, se au in vedere urmatoarele aspecte:

Stilul de fotografie pe care il prefera viitorii miri

Fotografii profesionisti se specializeaza in mai multe stiluri de fotografie pentru a se putea plia pe dorintele cat mai multor clienti. De astfel, si pentru o nunta se pot aborda o multime de stiluri. De cele mai multe ori, la o nunta sunt solicitate fotografii care sa se incadreze in stilurile urmatoare:

 1. Stilul clasic de fotografie

Stilul acela de fotografii ce pot fi vazute si in albumele parintilor: mirii se fotografiaza in grup cu toti invitatii, sau separat cu cateva familii sau o singura persoana; mirii se fotografiaza singuri in locuri pe care le considera reprezentative pentru nunta – biserica, parc s.a.m.d. In fond, este vorba despre fotografii “regizate” pe care mirii le solicita in mod expres.

 1. Stilul fotojurnalistic

Un astfel de stil nu are multe elemente in comun cu primul stil, in sensul ca include fotografii neregizate. Stilul le este potrivit persoanelor carora le plac instantaneele, intamplarile imprevizibile etc.

 1. Stilul ilustrativ

De data aceasta este vorba despre un stil care combina in mod inspirat stilul clasic de fotografie cu stilul fotojurnalistic. Foarte adevarat, cu un accent mai mare pe atitudinile care nu au legatura cu formalul. Fotografiile sunt relaxate, dar dispun de o compozitie atenta.

In ce moment este bine sa se contracteze fotograful?

Bineinteles ca serviciile unui fotograf nunta Bucuresti trebuie contractate cu cateva luni inainte de nunta, in ideea in care un profesionist este foarte solicitat si rezervarile trebuie realizate mai devreme, pentru siguranta.  Cel mai potrivit, dupa ce se inchiriaza localul in care se va organiza evenimentul.

Nu in ultimul rand, este recomandat sa se analizeze portofoliul fotografului si sa se stabileasca un buget corect. Ieftin nu inseamna bun, dupa cum nici scump nu inseamna intotdeauna bun. Mirii trebuie insa sa nu piarda din vedere ca amintirile nu au pret, iar Pozele de nunta sunt foarte importante.

Comments

comments

2 thoughts on “Pozele de nunta sunt foarte importante

 1. offtopic: Ai idee de ce nu-mi apare bara de derulare la tine pe blog?

  ontopic:

  Un criteriu important la un profesionist este sa ai backups. Carduri de rezerva. Baterii de rezerva. Camere de rezerva. Minim un ajutor, ca nu poti fi peste tot in acelasi timp.

  Din pacate, e greu sa iti dai seama daca omul are experienta profesionala cit sa stie faptul ca a avea chestii de rezerva e fenomenal de important.

  Alta chestie specifica profesionistilor este ca stiu, din experienta, cam cum decurge un eveniment, si stiu sa se pregateasca dinainte. Gen, sa stea cu obiectiv tele si sa faca poze de distanta cit lumea inca se pregateste, insa sa treaca pe unul „scurt” cu 5 minute sa inceapa ceremonia, ca nu poti poza zimbetul miresei cu tunu’.

  Idem, greu sa-ti dai seama dinainte daca omul pe care il iei are intuitia data de experienta…

  1. Complet de acord cu ce spui. Din pacate, nu prea ai cum decat daca esti, cumva, in domeniu. Daca ai tot fost la evenimente si ai tot cunoscut fotografi. Altfel n-ai cum.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !