Poze de pe net.

Este o intreaga dezbatere cu privire la sursele noastre de poze. Unii considera ca pozele de pe net sunt la liber. Daca a pus-o pe net inseamna ca si-a asumat riscul de a fi luata. Si a pus-o constient de acest lucru. Culmea, si eu sunt cam de aceeasi parere. Din acest motiv eu pun watermark (din ala mare) pe toate pozele pe care le intalnesc. Pe absolut toate.

Care este miza? Pai:
1. Sunt bloggeri care pun la orice articol cate o poza. Una sugestiva. Si na, ei le au cu scrisul, nu cu pozatul. Asa ca iau poze cine stie de unde. Cica da bine la google sa ai imagine de pe net.
2. Altii au site-uri ce necesita imagini comice. Si la fel: bantuie netul pana gasesc asa ceva.
3. Altii sunt mai nesimtiti si iau pozele exclusive de la evenimente si le trantesc la ei. Asta este cu adevarat nesimtire.

Va asteptati sa dau solutii? Pai sunt cateva, depinde cu care sunteti voi de acord:
1. Puneti un watermark cat mai mare, dar cat mai transparent. Daca il puneti intr-un colt, acea poza va fi taiata. Sau undeva jos. Asa ca ideal ar fi din colt in colt. Sau pe centru.
2. Precizati de fiecare data ca pozele sunt proprietatea voastra, ca n-are nimeni voie sa le ia decat dand link-ul.
3. E greu de urmarit constant ce se intampla cu pozele, dar cand vedeti o poza d-a voastra pe un alt blog, semnalati in toate modurile posibile. Dati comentariu, anuntati pe facebook, chiar si pe blog. Faceti in asa fel incat sa se stie. Cand sunteti furati, cea mai buna solutie este uneori sa strigati HOTII. Daca altceva efectiv nu puteti face.
4. Si totusi, incercati sa nu furati de la altii. Adica nu puteti striga HOTII daca la randul vostru aveti poze furate. E o chestie de minim bun simt.

Nu stiu voi ce faceti cand aveti nevoie de poze de pe net. Eu unul nu pun poze, iar cand o fac, pun poze cu mine. Si da, le branduiesc de ma injura toti amicii. Mai bine insa decat sa ma vad cine stie pe ce site.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

2 thoughts on “Poze de pe net.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !