Povestea unui personaj – in fiecare miercuri seara la Librarium TNB

Povestea unui personaj este un eveniment ce are loc in fiecare miercuri seara la TNB. La Librarium TNB, una dintre cele mai misto librarii offline in care am intrat. V-am mai spus care-s librariile mele preferate, nu reiau discutia.  Spun doar ca Librarium TNB este la loc de cinste. Este prima in top.

In continuare voi da anuntul privitor la PRIMA intalnire de acest fel – POVESTEA UNUI PERSONAJ din 19 iunie, cand personajul a fost Ion Caramitru:

Povestea unui personaj Ion Caramitru

Eroi iubiți sau detestați, plini de patos sau indiferenți, puternici sau slabi – viața unui personaj capătă diferite valențe în funcție de scriitorul care o creionează, dar și de cititorul care o judecă.

În fiecare miercuri de la ora 19:00, îndreptăm reflectoarele către cele mai cunoscute personaje din literatură, împreună cu Doina Ruști și invitații săi, într-un proiect special, la Librarium TNB!

Vom împărtăși idei și vom redescoperi viețile eroilor preferați, iar, la sfârșit, ne vom delecta cu elixirul scrisului, o licoare specială, făcută după o veche rețetă românescă.

Așa că te invităm miercuri, 19 iunie, ora 19:00, la Librarium TNB, unde, împreună cu Doina Ruști și actorul Ion Caramitru, ne dăm întâlnire cu personajul Shylock, din comedia „Neguțătorul din Veneția” de William Shakespeare.

Ne vedem acolo! În caz că nu ajungi la eveniment, ne găsești și live pe facebook. 


Partenerii noștri sunt Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti și filme-carti.ro.

Cea mai recenta intalnire a fost cea cu Florin Saiu, ce a avut loc ieri, 7 august.

Partea misto este ca daca nu poti merge, caci eu FIZIC nu am fost la nicio astfel de intalnire (inca), poti urmari evenimentele in direct pe Facebook si ulterior pe Youtube. Mai jos va arat clipul de la prima intalnire, cea care a deschis balul, cu Ion Caramitru:

Canalul de YouTube este acesta (canalul oficial al celor de la Cartepedia, la care va invit sa va abonati). Sper sa ajung si eu candva, in viitorul nu tocmai indepartat, macar la o intalnire. Caci, exact ca-n cazul teatrului, e cu totul altceva sa te afli acolo, in mijlocului actiunii. Nu va pot spune diferenta inca, dar ce va pot spune este ca de obicei in astfel de cazuri eu sunt cel cu intrebarile. Am prostul obicei sa acaparez discutia deseori in astfel de situatii 😀

Dintre toate intalnirile de pana acum, cele care mi-au atras atentia sunt prima, cea cu Ion Caramitru si cea cu Adrian Titieni (clipul de mai jos). V-am spus, nu am fost prezent la niciuna, dar le-am urmarit pe toate ulterior. Astept cu interes sa fie incarcat clipul intalnirii cu Cristina Nemerovschi (intalnirea petrecandu-se pe data de 31 iulie, deci penultima dintre ele). Nu am apucat sa o vad nici macar live.

Daca ati fost prezenti la vreuna dintre intalnirile intitulate Povestea unui personaj, va invit sa scrieti mai jos impresiile voastre. Astept, de asemenea, sa-mi spuneti care discutie/dezbatere a fost mai interesanta din punctul vostru de vedere. Pana sa va las, va mai anunt doar ca pe 17 august 2019 prietenii si colegii de la Filme-Carti, partenerii evenimentului, implinesc 10 ani. Cu aceasta ocazie, ca sa fur startul, le urez un sincer la multi ani si sa continue ceea ce deja fac 🙂

Comments

comments

One thought on “Povestea unui personaj – in fiecare miercuri seara la Librarium TNB

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !