Postarile sponsorizate pe facebook = disperare dupa like-uri?

Postarile sponsorizate pe facebook = disperare dupa like-uri?

 

 

Am dat de aceasta stire de pe gsp. M-a intrigat titlul: Disperat dupa imagine: Marica isi cumpara like-uri! Pe mine m-a atras, mai ales ca sunt, cumva, in domeniu.

Poza luata de pe GSP, din articolul la care fac referire
Poza luata de pe GSP, din articolul la care fac referire

Discutia este mai larga, iar GSP-ul, printr-o stire de cateva randuri, o readuce in discutie.

Asadar, exista persoane care, DIN PRINCIPIU, nu fac click pe postarile sponsorizate. Ele considera firesc ca firmele sa-si plateasca publicitatea, si pe net si la tv, dar li se pare ANORMAL ca acest lucru sa fie facut de bloggeri. Ori de persoane normale. „Adica nu citesc articolul tau pentru ca e mai bun, ci pentru ca tu ai ales sa platesti ca eu sa-l vad. Nu e corect”.

Am mai vazut, in mod constant, postari sponsorizate ale diverselor persoane publice. Multe postari sponsorizate de la politicieni. De altfel, celebra pagina de facebook a lui Iohannis, ajunsa la 1 milion de fani, a fost bine sponsorizata. Da, bugetul a fost investit cu cap, au fost niste oameni care inteleg facebook-ul in spate, dar niciun geniu nu poate face 1 milion de fani fara bani. E un adevar.

Marica este persoana publica. Marica are, ca toti oamenii, opinii. Sunt evenimente sociale si politice pe care alege sa nu le ignore. Cat de interesat sunt eu de opiniile lui Marica despre politica din Romania? Absolut deloc, dar nu asta este ideea. Totusi, e important de retinut: laud o decizie, o actiune in social-media, a unei persoane pe care n-o urmaresc si pe care oricum n-o voi urmari.

Muncesc pentru like-uri

Ideea, pe care cei de la gsp nu o inteleg, sau se fac ca nu o inteleg pentru un titlu bombastic, este ca facebook pe asta se bazeaza. Daca ai o pagina cu mii de fani, aceasta trebuie intretinuta permanent. Iar la intretinere intra si cate un imbold financiar.

Si, ca s-o zic p-aia dreapta, ma bucur ca Marica intelege importanta imaginii. Nu e disperat dupa like-uri, asa cum zic cei de la gsp, ci doar a inteles cum functioneaza facebook-ul. Nu este o campanie agresiva, face ce ar trebui sa faca multi altii. Nu il condamn, chiar il apreciez.

De ce, totusi, nu-l urmaresc? E simplu: nu sunt interesat de parerile lui. Nu consider ca as avea ce sa invat de la el, chiar daca ma bucur ca are grija de imaginea lui.

Poza facuta la meciul Romania – Finlanda. Daca am noroc, voi face astfel de poze si la vara, din Franta. ­čÖé

Concluzia e simpla: postarile sponsorizate de pe facebook NU inseamna goana disperata dupa like-uri. Daca-s facute cu cap, inseamna pur si simplu realism. Iar legat de Marica, sper sa revina in forma si sa dea goluri pentru Romania la Euro. Salutari BLOGOSFERICE tuturor si HAI ROMANIA!

Comments

comments

One thought on “Postarile sponsorizate pe facebook = disperare dupa like-uri?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !