Postare distincta pentru noii membri ai unui grup Facebook

Emil Calinescu la Sighisoara

Pana sa-mi fac Grupul Cititorilor CitestEmil.ro, nu stiam ce optiuni a introdus Facebook in administrarea grupurilor. Sunt pe multe grupuri Facebook, pe unele am fost invitat sa devin admin, insa pana sa am grupul meu (ma rog, am mai avut pe vremuri cateva INCERCARI, mai mult la misto decat serioase) nu m-am uitat serios pe optiuni. Astazi voi vorbi despre cea mai misto dintre ele: Postare distincta pentru noii membri ai unui grup Facebook.

Ma rog, ca fapt divers, imboldul pentru a-mi crea propriul grup Facebook a fost imposibilitatea inserarii unui sondaj intr-o postare pe Profil ori pe Pagina. Da, poti baga un sondaj extern, dar asta ar presupune ca oamenii sa faca click si sa raspunda in alta parte, nu direct pe Facebook. Prea complicat pentru unii. pentru multi dintre utilizatori.

Ca sa va explic cum este cum cu frumoasa Postare distincta pentru noii membri ai unui grup Facebook, trebuie sa va invit la un exercitiu de imaginatie. Recomand acest exercitiu de imaginatie pentru toate actiunile noastre online. Asadar, va rog sa incercati sa translatati MAJORITATEA actiunilor voastre online in offline.

Da, ati citit bine: TOT CE FACETI ONLINE! Poate voi scrie un articol distinct despre asta. Poate chiar ar trebui sa fac asta. Aici ma voi margini la a spune ORIGINEA acestui exercitiu de imaginatie: o intamplare reala de acum vreo 5-6-7 ani.

Nu mai stiu exact anul, cred ca era cam 2017-2018. Insa cert este ca mergeam prin fata Magazinului Unirea, loc unde mai multe persoane, deopotriva fete si baieti, nu foarte batrani, dar nici foarte tineri (sigur NU erau minori, dar nici peste 22 de ani nu aveau, deci presupun ca erau studenti), imparteau pliante cu un salon de masaj erotic.

Eu asteptam pe cineva acolo, la celebrul loc de intalnire „In fata la Mc-ul de la Unirii”, asa ca am putut observa timp de 10 minute ce faceau acesti tineri. Ei erau cumva rusinati de ceea ce faceau, dar probabil erau verificati, asa ca nu-si permiteau sa arunce pliantele. Isi faceau treaba pentru care erau platiti, treaba cu care insa nu se mandreau deloc.

La un moment dat trece o doamna in varsta pe acolo, ei nu voiau sa-i dea pliant, insa ea efectiv a smuls un pliant din mana unei tinere domnisoare (o fi calculat ca de la fata e mai usor sa smulga unul), s-a uitat fugitiv pe fluturas, si-a facut cruce si a mers mai departe. I-a injurat din priviri pe acei tineri.

Domnisoara mai avea un pic si plangea. Primul meu instinct a fost sa ma duc la ea sa o consolez, insa pana sa fac asta unul dintre tipi, dupa ce a plecat doamna in varsta, s-a dus la colega lui si a luat-o in brate. I-a zis apoi „Hai ca mai avem putine” si au continuat amandoi sa faca ce faceau pana atunci. Tacuti, rusinati, dar decenti. Adica era evident ca ei NU LUCRAU la asemenea saloane: ei doar imparteau acei fluturasi.

Avand atat de mult timp la dispozitie atunci, deh, persoana cu care urma sa ma intalnesc intarzia, am avut o revelatie: tinerii acestia fac in offline ceea ce fac eu destul de des in online. Da, si eu fac reclama unor saloane de masaj erotic, la fel cum fac reclama si unor studiouri de videochat.

Evident, nu-s singurul. Si, la fel de evident, nu ma mandresc cu asta. Colegii mei bloggeri actioneaza la fel: nu distribuie articolul pe Facebook ori pe Twitter si deseori scriu repede inca unul. Vor sa-l mascheze. Sa-l ascunda.

De ce-l mai scriu? Evident, pentru bani. Iar pentru cine stie cum functioneaza lucrurile, exista articole strict pentru SEO, trebuie doar sa pui link-ul X pe cuvantul Y.

Eh, acum trec la subiectul acestui articol: o postare distincta pentru noii membri ai unui grup Facebook. Cum suna asta in offline? Pai sunt 3 posibilitati:

  1. Imaginati-va ca sunteti ridicati in picioare pentru a fi aplaudati atunci cand intrati prima oara intr-un local. Intr-un restaurant. „Sa-i aplaudam pe X, Y si Z, care sunt pentru prima oara la noi.” Mie mi-ar placea enorm un astfel de restaurant.
  2. Imi imaginez alte evenimente ori intalniri unde se petrece acest lucru. De pilda, un club de carte unde sunt scosi in evident nou-venitii. Iarasi, ceva ce mi-ar placea sa traiesc, mi-ar placea sa mi se intample.
  3. Imaginati-va ca s-ar intampla acest lucru si intr-un magazin: angajatii se opresc si-ti multumesc ca esti pentru prima oara in acel magazin.

Stiu, unii nu se bucura cand primesc atata atentie. Ar vrea sa fie invizibili. Ar vrea sa nu existe pentru ceilalti. Pentru unii este o corvoada si sa mearga intr-un magazin alimentar care NU este supermarket, unde sunt nevoiti SA CEARA un produs sau altul. Adica sunt nevoiti SA VORBEASCA cu alti semeni de-ai lor. Ce oroare!

Pentru o fiinta sociabila ca mine, o postare distincta pentru noii membri ai unui grup Facebook este ceva extrem de misto. Spre deosebire de cealalta optiune, tag catre toata lumea, care mi se pare de neam prost, o optiune pe care doar cei cu retard sever o mai folosesc, optiune careia i-a aparut intre timp si antidotul, o postare distincta pentru noii membri ai unui grup Facebook mi se pare chiar misto: dai dovada de bune maniere, oamenii se simti importanti cel putin o data, este utila si cantitativ, caci creste interactiunea pe grupuri, iar utilizatorii nu au niciun motiv de suparare. Nu este deloc spam atat timp cat esti taguit O SINGURA DATA.

Acum este randul vostru sa spuneti: ce parere aveti despre aceasta postare distincta pentru noii membri ai unui grup Facebook? O vedeti cu ochi buni? Vi se pare utila? Va surade ideea de a fi taguiti O SINGURA DATA pe un grup, la scurt timp dupa ce ati intrat acolo?

ps: Pentru cine nu stie, postarea distincta pentru noii membri ai unui grup Facebook se face foarte rapid si simplu. De pe laptop/PC, pur si simplu apesi pe numarul membrilor din grup si iti apare direct postare, cu tag catre noii membri. Noii membri, adica cei care au intrat in grup de la ultima postare. Poti seta, daca ai chef, sa se posteze automat la fiecare X numar de membri (unii au setat la 10, altii la 15, altii la 50). Eu prefer sa fac asta manual, sa editez mesajul fiecarei postari, tot tacamul.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !