Portrete III – Purgatoriul

Portrete III – Purgatoriul

 

Exista meseria de judecator. In Romania, in instantele penale, judecatorul decide daca un om sta in libertate sau in inchisoare, daca plateste o suma mai mare sau mai mica. In alte tari judecatorul decide, la propriu, daca un om traieste sau moare.

Cum arata, insa, Judecatorul Suprem? Cel care analizeaza toata viata unui om, ii analizeaza aspectul nu juridic, totusi exact (sau, ma rog, cat poate fi el de exact), ci pe cel moral.

Imi amintesc de orele de religie, din scoala generala. Nu eram interesat de Adam si Eva, nu ma interesa nici de Noe, ce se intamplase candva tinea de istorie. Ok, treaba lor ce-au facut, dar CU MINE ce se va intampla? Acel Nene cu barba, care decide unde voi ajunge eu dupa ce mor, CUM va decide acest lucru? Si tin minte cum nu doar eu intrebam diversii profesori de religie legat de acest lucru.

Portrete III - Purgatoriul POSTER

In spectacolul Portrete III – Purgatoriul intalnim niste portrete ale unor oameni pe care i-am intalnit ori la care ne-am gandit. Fara sa va spun despre ce portrete este vorba, va spun doar ca sunt foarte bine interpretate si ca spectacolul este unul extrem de realist.

In final trebuie sa va recunosc ceva: nu sunt credincios, am devenit, cu timpul, necredincios. Asta, poate, si pentru ca religia, prin ai ei reprezentanti, nu a reusit sa-mi raspunda catorva intrebari esentiale. Cu toate astea, multi se intreaba ce se intampla dupa moarte, daca si unde vor ajunge sufletele noastre. Daca sunteti credinciosi, v-ati intrebat vreodata unde veti ajunge? V-ati pus aceleasi intrebari despre persoanele pe care le cunoasteti?

Mergeti sa vedeti Portrete III – Purgatoriul la Teatrul de pe Lipscani si dati la final pronosticul: unde vor ajunge fiecare dintre personajele vazute? Nu pentru spectacol, ci ca un exercitiu de imaginatie. Cumva, eu zic ca niciunul nu va ajunge in Iad, in iadul pe care-l inteleg eu cel putin. Mergeti la spectacol sa-mi spuneti daca am sau nu dreptate.

Portrete III - Purgatoriul

Si inca ceva: in Portrete III – Purgatoriul l-am vazut pe Tudor Sicomas pe scena. Este un actor foarte bun, pe care mi-as dori sa-l vad mai des. Salutari TEATRALE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !