Portret la minut

Portret la minut

 

 

Va mai aduceti aminte de serialul La Bloc? Eu urmaream cu atentie fiecare episod. Aparuse la pachet cu un serial facut de cei de la Cassa Locco. Eram in liceu, clasa a IX-a sau a X-a. Stiu ca invatam seara si uneori fugeam repede sa prind frumoasele seriale. Nu ma laud cu asta, acum rad de cei care fug spre casa sa vada un serial.

Imi amintesc cu placere de serial. E drept, serialul a fost bun doar primul sezon. Apoi mi se paruse lungit prea mult. Glumele, ici-colo, pareau bune, dar firul narativ se dusese dracu’. Plecarea echipei la Kanal D, cu schimbarea numelor personajelor, mi se paruse penibila. Totusi, cumva, imi doream sa regasesc umorul din La Bloc. Un umor inepuizabil.

Prima oara cand l-am reintalnit a fost in lungmetrajul America Venim. Totusi, pe cand un spectacol de teatru?

Si iata-l c-a venit. Se cheama Portret la minut. Contine urmatorii protagonisti:

Afis Portret la minut

– Laura Cosoi (in rolul Adinei in La Bloc);
– Dragos Mostenescu (Costel Jurca);
– Emil Mitrache (Americanu, cu un rol asemanator si-n spectacolul de teatru);
– Ovidiu Ianu (si el prin La Bloc, cu un rol minor).

Distributia din spectacol este completata de actrita Eugenia Serban, elementul nou al spectacolului.

Sa va zic unde se petrece actiunea? Apai intr-o garsoniera de bloc. Doi tineri, el flautist, ea pictorita, se muta in garsoniera pentru ca banca urma sa le vanda apartamentul. Aici vor avea de-a face cu un vecin insistent (care locuia inca cu mama sa) si cu un proprietar mai mult decat … bagaret. Cand in scena intra sora pictoritei lucrurile se complica. Sau se rezolva. Depinde din perspectiva privim problema.

Portret la minut poza 1

O comedie usoara, insa extrem de bine jucata. Am REdescoperit-o pe Laura Cosoi ca actrita: o fata extrem de frumoasa si extrem de talentata (si avand in vedere ca NU a absolvit o facultate de profil, pot spune ca e o prezenta placuta). Iar aceeasi Laura Cosoi urmeaza sa joace intr-un thriller romanesc pe care abia il astept: cel ales. Probabil va fi testul suprem pe care va trebui sa-l treaca: testul marelui ecran (pe sticla da bine, pe scena da bine, sa o vedem si pe panza #cumarveni).

De asemenea, l-am regasit pe Americanu’ Emil Mitrache neschimbat dupa atatia ani. Dragos Mostenescu pare un pic schimbat, insa in bine.

Portret la minut aplauze

Un singur lucru mai semnalez: regia este semnata de doi dintre actori: Ovidiu Ianu si Dragos Mostenescu.

Spectacolul Portret la minut se joaca la Teatrul Elisabeta. Despre spectacole recomand fix 2 articole, ambele scrise  de BLOGGERITA Laura Cosoi (AICI si AICI). Vorbesc serios: cu ocazia asta am descoperit blogul ei. Si serios ca nu-mi pare rau c-am intrat acolo 🙂 Iar pentru ca tot vorbim de al ei blog, mi-am permis sa iau de acolo 2 poze. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Comments

comments

2 thoughts on “Portret la minut

  1. Pingback: Portet la minutBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Portret la minutBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !