Portal de sanatate

Am scris in mai multe randuri despre agregatoare. Exista celebrul PRICE.ro, foarte util in special in cazul produselor electronice si electrocasnice, insa pe aceeasi idee au mai fost facute si altele. Exista (Si am scris despre ele, nu mai stau sa caut link-ul) insa si agregatoare de RCA (foarte utile, gasesti cel mai ieftin RCA) ori agregatoare de haine (Acolo e mai greu, nu poti spune ca e fix aceeasi haina). Mie-mi place ideea si o consider utila. Ultimul din aceasta categorie de care am dat este un portal de sanatate (portal, agregator, e cam tot aia, parca suna mai frumos si mai elegant portal). Numele sau: http://www.clinicbouquet.ro/.

Asadar, ce poate sa contina un portal de sanatate? Pai clinici, bineinteles. Dar aici trebuie evidentiate 3 chestii:

1. Are clinici si din tara si din strainatate.
2. Are clinici si private, dar si de stat.
3. Poti vedea clinicile unde te duci cu asigurarea ta medicala.

Acum, pentru ca suntem la capitolul cifra magica 3, mai am inca 2 chestii, fiecare cu 3 subpuncte. Articolul va fi 3×3 deci.

Asadar, care-s avantajele ClinicBouquet:

1. Afli de clinici noi. Eu de exemplu „frecventez” constant clinicile oftalmologice. Am ochelari de la 3 ani iar la oftalmologie merg constant (la 2 ani gen). Ultima oara am fost la un spital nou, West Eye Hospital, unde am fost multumit de serviciile lor. Dar parca m-as duce acum in alta parte.

Si nu-mi dau seama daca e bine ce fac sau nu (unii zic ca ar trebui sa ma duc la acelasi doctor, ca el imi stie evolutia etc). Habar n-am.

2. Aflu de specializari noi (cu clinicile aferente). De exemplu in acest portal de sanatate am gasit 6 clinici de somnologie, dintre care 4 de stat si 2 private. In Bucuresti sunt 3 astfel de clinici. Asa stresati sa fie oamenii? Ma rog, ele probabil sunt mai multe, doar atatea figureaza pe site (Revin asupra subiectului).

3. Are si alte sectiuni: noutati medicale si informatii medicale. Da, simtim nevoia si de informatii de genul, blogurile medicale fiind o raritate prin online-ul nostru (de ce nu cunosc).

Sa va zic acum si cateva intrebari si observatii (adica tot 3):

1. Cum sunt alese aceste clinici? Doar cele care au site? La fel si cele din strainatate. Pentru ca refuz sa cred ca pe oftalmologie exista o singura posibilitate in Turcia (sunt zeci de spitale, chiar si cu bloc operator). Iar acelasi exemplu poate fi dat pentru oricare alta specializare. Este vreun criteriu dupa care sunt alese clinicile? Trebuie sa se inscrie ele? Sunt doar curios.

2. As introduce posibilitatea comentariilor si a evaluarii fiecarei clinici (ori chiar a fiecarui doctor). Din acest motiv este online-ul. Altfel, faptul ca suntem trimisi pe pagina oficiala a clinicii X ne ajuta, dar pana la un punct. Dupa care criteriu vom alege intr-un final clinica? Acolo e mai curat, acolo-s medici mai buni, acolo-s asistente tinere si cu fuste scurte. Habar n-am… Orice ­čÖé

3. As introduce informatii tip PRICE.ro. De exemplu, cat costa acolo si acolo, direct pe site-ul acestui portal de sanatate. Sa pot sa vad unde e chestia aia cea mai ieftina. De exemplu, o amica urmeaza sa nasca. I-ar fi util sa stie unde este mai ieftina nasterea. Nu stiu tehnic si legal cum e, dar mie, ca si „consumator” (pacient), mi-ar fi al dracului de util.

Per total, Clicbouquet este o idee buna care trebuie imbunatatita. Si in acest stadiu este OK, insa eu as extinde nitel ideea. Unele chestii ar putea costa (gen ultimul punct), insa altele nu (introducerea unui sistem de evaluare nu ar fi deloc dificil). Despre acest portal de sanatate puteti afla mai multe si de pe pagina lor de facebook. Salutari SANATOASE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Portal de sanatate

  1. Pingback: Portal de sanatateBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !