Populaire – Domnisoara Populara

Vizionarea filmului Populaire – Domnisoara Populara mi-a reamintit cateva ziceri (stereotipuri), in special despre frantuzi (insa nu doar despre ei). Nu stiu cat sunt de adevarate, dar astea mi-au venit in minte vazand filmul. Asadar:

1. Singura sansa ca americanii sa piarda un concurs este ca filmul sa fie european (IN SPECIAL frantuzesc).

2. Meseria de secretara este facuta special pt femei. Nu este o rusine sau o mandrie, este o constatare.

3. Un frantuz (el sau ea) castiga un concurs doar daca este stimulat intr-un mod romantic. Altfel, sigur ia bataie.

4. Filmele frantuzesti fara romantism sunt la fel de intalnite precum filmele americane fara FUCK.

5. Romantismul frantuzesc este altfel: mai credibil, mai putin siropos, mai digerabil, mai original. De fapt siropelile americane doar copiaza romantismul frantuzesc.

5. Exista concursuri ciudate si inutile pe lumea asta. Cel de dactilografiere este, comparativ cu altele, unul SERIOS. Totusi, am dubii ca dactilografa numarul 1 a lumii este persoana foarte populara, care nu poate iesi pe strada din cauza fanilor.

6. Comedia frantuzeasca are un farmec aparte si, din cand in cand, chiar trebuie sa avem in program si asa ceva. Cineva imi spunea ca singurele filme frantuzesti pe care le digera sunt comediile, ele ar fi REPREZENTATIVE. Nu sunt convins de acest lucru, sunt insa convins ca o comedie frantuzeasca buna face cat multe comedii americane. Mi-as dori mai des comedii frantuzesti in cinematografe.

7. Filmele frantuzesti nu prind la publicul roman. Nici macar la vizionarea de presa nu au fost multe persoane (aici, in teorie, publicul ar trebui sa fie mai descuiat nitel). Luni, la 12 ani de sclavie, era sala plina. Deh, e favorit la Oscar (cuvantul magic OSCAR).

8. Americanii pot pierde in filme, insa filmele trebuie sa fie europene. In filmele americane, chiar si atunci cand pierd, americanii sunt invingatorii morali. Aici americanca ingamfata este invinsa de brava frantuza (ce surpriza!).

Ce as mai avea de spus despre Populaire – Domnisoara Populara? Pai, daca nu ati inteles deja, sintetizez: o comedie frantuzeasca TIPICA, pe care o recomand din suflet si pe care o gasiti in cinematografe incepand de azi, 20 decembrie, fiind adusa de Independenta Film. Salutari POPULARE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !