Ponta, Turcescu, Melescanu, Basescu si spionii.

Ponta, Turcescu, Melescanu, Basescu si spionii.

 

 

Pe scurt, despre scandalul zilei. Dezvaluiri, chestii in premiera, comentarii, concluzii. Cu de toate, #cumarveni:

1. Se pregateste lansarea filmului Cristian (Caruia i s-a schimbat numele in De ce tocmai eu? – detalii pe Cinemagia). Robert Turcescu a vrut sa faca reclama acestui film? Multi sustin ca da. Si eu tind sa cred acelasi lucru. Problema este ca lansarea acestui film s-a tot amanat, fiind impinsa acum pana-n martie 2015. Probabil pentru a nu influenta campania.

2. Se incearca scoaterea FORTATA a lui Ponta din joc. Basescu avea, aseara, fata unui om DISPERAT si INCRANCENAT. Si, retineti: a aparut la Realitatea TV, post pro-Iohannis. N-a aparut la televiziunea sa de casa, B1tv, n-a aparut la TVR, ci la realitatea.

3. Ion Cristoiu zice ca toata treaba asta l-ar avantaja pe Ponta. Daca nu va fi o problema legala, electoral da, are de castigat.

4. Cititi acest set de intrebari adresate de un senator independent, ex-PSD. Inca n-au primit raspuns.

5. UN foarte bun articol scris de Moise Guran. Dintotdeauna l-am apreciat pe Moise Guran.

6. Un alt articol interesant. Ies la iveala multe.

7. Unii juristi sustin ca ar putea fi invalidata candidatura lui Ponta. Altii sustin ca fapta, chiar daca ar fi existat, s-ar fi prescris. Inca astept sa vad continuarea.

8. Unii vor redeschiderea dosarului Lele (cel invocat in filmul de la punctul 1). Lucrurile devin si mai interesante.

9. Prin PSD deja se vorbeste despre un plan B. Acesta l-ar include pe Tariceanu. De fapt, d-aia Tariceanu a fost pus sa candideze. Daca Ponta NU va mai candida, oficial PSD-ul il va sustine pe Tariceanu. Sa vedem.

10. Un alt zvon: nici Iohannis nu e sigur de candidatura sa. Inca are emotii.

11. Bursa zvonurilor indica faptul ca Elena Udrea s-ar putea retrage din cursa in ultima saptamana daca nu are sanse. Basescu este dispus sa o sacrifice pentru a da voturile sale ori lui Iohannis (Daca va candida), ori Monicai Macovei. Sa vedem.

12. Se pregateste un nou scandal, sa vedem ce si cum, care sa acopere, din punct de vedere mediatic, pe acesta. Sa vedem care va fi. Doua zile oricum se va vorbi despre asta.

13. Sa ne uitam putin la cetateanul Teodor Melescanu. A fost ministru PDSR (PSD), la externe, intr-o perioada in care tara era cam izolata pe plan extern. Guvernul de pana-n 96 avea o reala problema in acest sens. Dupa infrangerea lui Iliescu in alegeri Melescanu RUPE opozitia, si asa fragila, si infiinteaza ApR. La alegerile locale ApR ia aproape 20%, insa nu reuseste accederea in Parlament. Un scandal important dezumfla scorul ApR: firul rosu. Iliescu nu a fost afectat de FIRUL ROSU, insa Melescanu DA! Ulterior, ApR FUZIONEAZA cu Pnl, Melescanu primind functii importante la liberali. Ajunge chiar Ministru al Apararii in guvernul Tariceanu. A fost numit sef la SIE de catre … BASESCU. In acel moment, liberalii, in frunte cu Crin Antonescu, au INSINUAT ca acesta ar fi apartinut demult serviciilor secrete.

14. Ulterior, Melescanu pleaca de la SIE pentru a candida la functia suprema. In sondaje nu are mai mult de 5%, dar el se incapataneaza sa candideze. De ce? Alecu Racoviceanu gandeste ca mine: poate voia sa scape, cumva, de functia de la SIE. Este o iesire ONORABILA din scena.

15. Mai recomand un articol, de data asta din Cotitdianul.

Sa recapitulam: Melescanu este un ins extrem de dubios, care insa a fost instalat sef la SIE de catre Basescu. Turcescu iese brusc din presa, facand un autodenunt extrem de dubios; multi considera ca este o manevra de marketing menita sa promoveze un film. Ponta are de castigat electoral, sa vedem legal cum sta. Un lucru este, insa, cert: Ponta este in centrul atentiei indiferent ce face. Cum se poate promova un alt candidat, sa zicem Monica Macovei, atat timp cat ea trebuie sa vorbeasca NON-STOP despre Ponta? Salutari POLITICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !