Politica devine interesanta pentru cititori. PolitiCalinescu.RO.

Politica devine interesanta pentru cititori. PolitiCalinescu.RO.

 

Nu sunt parinte, nu am copii. Reali. Virtuali, insa, da. Am 6 copii si, din pacate, is cam nedrept cu unii, favorizandu-i pe ceilalti. Da, ati ghicit, cei 6 copii sunt cele 6 bloguri ale mele, unele dintre ele fiind, cat se poate de oficial, mai importante decat altele.

Blogul politic nu a fost, un timp, printre prioritati. Motivele-s diverse si tin, in principal, de motivele pentru care m-am apucat sa fac acel blog. Ma rog, motivele exacte nu vi le-am dezvaluit inca. V-am zis doar de ce l-am facut pe 6 martie. Dar o voi face acum. Asadar, de ce am simtit nevoia sa-mi fac blog politic? Am avut fix 3 motive:

1. O domnisoara din domeniul cultural mi-a reprosat ca-i prea multa politica pe EmilCalinescu.EU. Un articol despre un spectacol de teatru era incadrat de 2 articole politice. Iar articolele politice sunt de cele mai multe ori negative. De-a dreptul heitaresti. Ulterior am rectificat nitel, am schimbat niste date, macar sa nu mai para ciudata incadrarea respectiva. Tipa nu mi-a zis-o negativ, a spus doar ca s-ar putea ca unii sa se supere mai rau. Deja primul semn de intrebare…

2. Observasem eu ca merg bine nisele. Cinemil.RO mergea foarte bine. Asa ca inca un blog de nisa nu suna rau…

3. Am decis sa fac blogul politic avand in cap un lucru: cand am chef de politica, scriu aici. Sa las blogurile celelalte, TOATE celelalte, departe de politica. Daca vrei politica si optiunile mele politice, intra aici.

Am stiut, insa, ca aici voi avea cel mai mic trafic. Dupa ani de zile in care ma obisnuisem cu sute de unici, aici unicii erau, in multe zile, sub 100. Nu dezarmam, nu ma enervam. Stiam ca-i la inceput si stiam ca scopul nu este sa am multi unici.

Am scris si un advertorial acolo, doar unul momentan, cat sa-mi scot pretul platit pe domeniu (gazduirea e la comun cu Cinemil, deci aia nu ma costa in plus). Oricum, scopul nu este scrierea de advertoriale, traficul nefiind deloc unul atragator pentru sponsori. Sau NU ERA!

BLog traffic

Pana in weekend, cand pe blogul politic am decis sa scriu despre campania Nu Inseamna NU. Urmarea? Pentru prima data, blogul politic a fost cel mai vizitat blog al meu. Sincer, ma asteptam sa se intample asta candva in campania electorala. Total neasteptat pentru mine. In plus, un articol pe care-l consideram foarte bun si care credeam ca va starni controversa abia de a strans 20 si ceva de vizite. Dac-ar fi strans atatea pe EmilCalinescu.eu as fi fost tentat sa-l sterg.

Bucuria a fost, insa, de scurta durata. Traficul blogurilor mele nu este stralucit vara, asa ca, intr-un fel, motive efective de bucurie nu prea erau. Dupa ce a trecut momentul bucuriei, am stat sa ma gandesc: politica, in sens larg, nu este deloc neinteresanta.

Si am hotarat sa populez, din ce in ce mai des, acel blog. Am scris acolo despre un festival de film la care voi participa la Vatra Dornei (despre care scrisesem ceva si pe Cinemil), am scris despre o camera de evadare care mi-a placut (are o MARE legatura cu politica, atat cea actuala, cat si cea trecuta) si, cel mai recent, adica azi, am scris despre politica editoriala a Televiziunilor.

Despre ultimul nu pot spune prea multe, abia l-am postat, dar celelalte au ceva succes. Articolul despre camera de evadare, de altfel, este mai vizitat decat multe articole pe aceeasi tema scrise aici, pe EmilCalinescu (a se vizita, in acest scop, categoria Emil Evadeaza).

Pagina de Facebook a blogului PolitiCalinescu.RO are un reach extrem de bun pentru cei 60 de fani ai sai. Problema acestei pagini este ca nu are nici cover photo si nici poza de profil. Nimic. Este o pagina goala, unde am postat articolele scrise, alaturi de alte cateva stiri politice (nu foarte multe).

Politicalinescu.ro

Acum, dilema mea e urmatoarea: sa las pagina asa cum e, fara poze, presupunand ca o astfel de pagina atrage mai mult, sau sa ii pun si poze si, eventual, s-o fac nitel mai … colorata? In cazul in care aleg a doua varianta, ma poate ajuta cineva cu vreo idee de poza/poze? Ca daca pun din pozele pe care le am cu politicienii s-ar putea sa primesc injuraturi peste injuraturi.

Asadar, politica devine interesanta pentru cititori. Si nu e prima oara cand constat asta. Nu ma bucur, nu ma intristez, doar actionez in consecinta. Salutari POLITICE tuturor si astept sfaturile voastre cu privire la pagina de facebook cu pricina ! 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !