Piscina din curte NU mai este un lux!

piscina din curte

Piscina din curte este un ideal pentru multi. Nu doar pentru ca am tot vazut astfel de piscine in filme, ci si pentru ca statul la piscina este asociat cu hotelurile de lux. Exista foarte multi turisti romani care se duc in vacante, in tara sau in strainatate, strict pentru a sta la piscina. Chiar am auzit pe cineva, acum vreo 3 ani, spunand ca a fost la munte si a respirat aerul de munte de pe marginea piscinii hotelului.

Piscina din curte nu mai este de mult timp un lux, un snobism. Nu-ti mai faci de mult timp piscina doar ca sa epatezi, sa te lauzi. Si nici nu-ti mai dai buna parte din avere pe ea. Exista o gama variata de piscine ieftine, de calitate foarte buna, produse in Germania, ce vor fi montate gratuit in curtea voastra. Nu ma pricep la acest domeniu, nu stiu sa va explic cum e cu piscinele metalice, ovale, rotunde, ingropate (partial sau total). Pentru asta va trebui sa-i intrebati pe specialisti. Eu va pot spune, insa, la ce poate fi utila aceasta piscina.

cititul la piscina

Piscina din curte are un efect extrem de interesant asupra celor care locuiesc in casa: vor sta din ce in ce mai mult afara, la aer. Nu asociati piscina exclusiv cu inotul, caci s-ar putea sa ratati multe alte activitati ce pot fi facute in piscina ori pe marginea ei. De pilda, cati dintre voi asociaza cititul cu statul la piscina? Cati dintre voi se gandesc sa-si faca activitatile de zi de zi, munca de acasa, la piscina? Caci sunt din ce in ce mai multi oameni ce muncesc, partial ori in totalitate, de acasa? V-ati gandit, oare, ca un astfel de om va fi mult mai productiv?

Piscina din curte nu te va mai izola in casa atunci cand vremea este caniculara. Imi povestea cineva nu demult cum, desi sta la curte, se inchide in propria camera zile intregi pentru ca afara e prea cald. E drept, exista si alte modalitati de racorie a terasei, ventilatoare cu apa (cum s-or numi ele). Care, apropo, merg perfect pe marginea unei piscine.

Piscina din curte este si pentru pudici. Vorbesc serios. Am tot auzit persoane spunand ca nu se duc la mare, la strand ori la piscina pentru ca le e rusine. Le e rusine fie ca sunt prea grase, fie ca au diverse imperfectiuni pe piele, ori pe burta (diverse urme ale unor operatii mai vechi ori mai noi), ori pe spate. Aceste persoane nu vor merge la mare, nu vor merge la strand, nu vor merge nici macar la piscina vreunui hotel, chiar daca aceasta este inclusa in pretul cazarii. La piscina din curte, alaturi de apropiati, vor merge.

Piscina din curte este, totodata, si pentru paranoici. Adica pentru cei care nu merg la piscina publica de teama eventualelor boli de piele. Sunt paranoici care, din acelasi motiv, nu merg nici la mare. Caci si din mare poti lua diverse boli de piele. Iar salinitatea marii, cel putin a marii negre, este din ce in ce mai scazuta (conform datelor oficiale).

Piscina din curte va imbunatateste viata sociala. Vecini, prieteni, rude ori colegi de serviciu vor veni negresit la voi acasa pentru a vedea piscina. Iar mersul la piscina inseamna o oarecare apropiere, intimitate, caci acele persoane se vor dezbraca partial in fata voastra. Vorbesc serios: citisem undeva ca un teambuilding este cu totul diferit la mare fata de cel la munte, pentru ca la mare (idem undeva unde este o piscina) oamenii se dezbraca, se vad unii pe altii dezbracati. Este o intimitate mai mare. Chiar daca aceasta intimitate poate avea si efecte contrare. Ganditi-va ca acest lucru se poate petrece la voi acasa.

Piscina din curte va aduce o gramada de alte lucruri bune, pe care nu le voi mai insirui, pentru ca va indemn pe voi s-o faceti. Daca sunt si dintre cele rele, va invit sa le scrieti si pe acelea. In rubrica de comentarii, bineinteles.

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !