Piese de calitate pentru tractorul tau

Tractor

Daca ar fi sa enumar dificultatile pe care proprietarii de tractoare le intampina, as aminti gasitul pieselor corespunzatoare ca fiind una din principalele dificultati. Este greu in Romania, mai ales daca traiesti la provincie, sa gasesti piese de tractor corespunzatoare cu modelul pe care il detii. A trebuit sa ma confrunt cu aceasta problema foarte multi ani pana cand am gasit site-ul tractorsud.ro, care ofera piese tractor originale la preturi chiar foarte avantajoase. Brusc, nu a trebuit sa ma mai deplasez in magazin pentru a cumpara piese, ci le puteam comanda online. A fost o adevarata revelatie pe care am impartasit-o si cu alti prieteni care aveau tractoare. Acum, de fiecare data cand avem nevoie de piese utilaje agricole apelam doar la tractorsud.ro.

Pentru a evita greseala pe care am facut-o cu primul tractor, am sa recomand achizitionarea unui tractor nou sau cat mai nou posibil, daca apelati la varianta second hand. Tractoarele mai vechi de 20 de ani nu au ce sa mai caute pe camp, deoarece emit foarte multe noxe si nu sunt la fel de eficiente precum tractoarele moderne.

Tractoarele compacte si sub-compacte vin intr-o gama variata de cai putere, de la 23 de CP pana la sute de CP. In general, cu cat mai frecventa este utilizarea masinii, cu atat mai multa putere va fi necesara. Majoritatea motoarelor din aceasta gama provin fie din modele cu 3 sau 4 cilindri diesel care ar trebui sa fie foarte eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Din aceasta cauza sunt recomandate motoarele cu o putere cat mai mare, deoarece acest lucru inseamna ca tractoarele nu vor avea nevoie sa lucreze din greu pentru a genera puterea de care este nevoie. Vitezele reduse ale motorului imbunatatesc durabilitatea si, de asemenea, inseamna ca se poate obtine o mai buna economie de combustibil si mai putin zgomot atunci cand se lucreaza.

Tractoarele trebuie sa lucreze frecvent in conditii dificile cum ar fi un sol noroios, moale sau neuniform, astfel incat un motor ideal pentru un tractor compact va permite continuarea muncii fara a tot schimba vitezele. Cele mai multe tractoare compacte au o tractiune conventionala cu tractiune fata (desi sunt disponibile modele de tractiune integrala), ceea ce reprezinta o alegere buna daca se lucreaza in conditii de tractiune slaba, deoarece exista riscul de o alunecare mai mica a rotilor si o tractiune mai mare. In caz ca este necesara inlocuirea motorului cu altul nou, poti arunca un ochi la oferta de motoare si alte piese tractor pe pagina online a celor de la tractorsud.ro

Tractoarele compacte si sub-compacte vor avea de obicei unul din cele doua tipuri de transmisie: transmisie hidrostatica sau transmisie cu actionare automata.

O transmisie hidrostatica (HST) este alegerea favorita, deoarece ofera o functionare usoara si permite reglarea vitezei fara a fi nevoie de ambreiaj sau de parghii de schimbare. Acest lucru este deosebit de util daca se foloseste doar ocazional masina sau persoana in cauza nu detine experienta speciala in utilizarea unui tractor.

Manevrabilitatea

Prin insasi natura lor, tractoarele compacte sunt adesea necesare pentru a lucra pe terenuri mici, pentru ca atunci cand se coseste masinaria sa fie manevrata cu usurinta.

O punte de tractiune fata poate ajuta de asemenea la reducerea dimensiunii unui cerc de intoarcere, deci daca tractorul nu se poate rasuci brusc sau nu se poate misca in jurul obstacolelor, aceasta va fi o optiune buna. Exista, de asemenea, sisteme de actionare cu patru roti si sisteme de ambreiaj disponibile pentru tractoarele compacte care se angajeaza pentru a asigura o tractiune suplimentara in conditii alunecoase si se decupleaza automat in functie de conditiile de teren.

Carligul cu 3 puncte este cea mai buna metoda pentru atasarea instrumentelor, iar functiile suplimentare utile pot include: legaturi flexibile, un mecanism de nivelare de tip manivela, stabilizatoare telescopice si o bara de tractiune inclinata sau extensibila.

Un sistem hidraulic de inalta capacitate cu o putere mare de ridicare va permite utilizarea tractorului in cea mai mare varietate de situatii de lucru si utilizarea unui numar mare de echipamente.

Dupa cum putem observa exista o multime de detalii importante de luat in considerare atunci cand se achizitioneaza un tractor. Din fericire, magazinul tractorsud.ro acopera nevoile agricultorului roman oferind piese de cea mai buna calitate, la un pret cat se poate de corect.

A avea un tractor nu mai reprezinta o responsabilitate, ci o placere, deaorece stiu ca pot sa il repar oricand se va defecta cu piesele de la tractorsud.ro!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !