Petpal

Cand discut despre animalele de companie in general iese cu cearta. Eu sunt omul capabil sa enervez ambele tabere la fel de mult. Nu stiu cat de bine sau de rau este acest lucru, dar este un adevar.

Pe scurt de tot, care este parerea mea despre animalele de companie:

1. Animalul de companie iti este util. Utilitatea lui poate fi atunci cand ai curte (un caine te pazeste; o pisica te scapa de soareci), dar si cand esti singur si-ti alina suferinta. O sa inteleg un batran care, singur fiind, si-a luat un animal sa-i tina de urat. Este si aia o utilitate pe care eu o pot intelege si cu care pana la un punct sunt de acord.

2. Te poti atasa de un animal de companie. Multi spun ca eu daca as avea pisica sau caine m-as atasa de ei. Corect, pot admite asta. Dar oricat de atasat as fi de ei nu voi suferi niciodata daca imi va muri animalul de companie. N-o sa-mi para bine, n-am cum sa ma bucur, dar sunt setat sa nu pot plange un animal. E un animal pana la urma. In fond, daca imi iau alta pisica sau alt caine se va atasa la fel de mult.

3. Urasc cainii vagabonzi. Imi este frica de ei, imi este scarba de ei (unii sunt atat de jegosi incat imi intorc stomacul pe dos) si pur si simplu ii urasc. Iar utilitatea lor este doar in sens negativ.

4. O chestie inclusa la punctul 1: de ce ti-ai lua pisica daca stai in apartament? Si daca ai o pisica, de ce iti mai iei inca una? Serios…

Inca o chestie: daca tot ti-ai luat animal sunt de acord sa-l ingrijesti. Nu inteleg cum te poti lauda ca iubesti animalele, iti iei un caine dar il lasi sa moara de foame. Pai tu l-ai luat pentru a-i oferi o viata mai buna, nu? NU ca sa stea nemancat. El saracu’ o sa-ti fie credincios, dar pentru binele lui era de preferat sa nu-l fi luat. Serios.

Pentru cei care sunt totusi mai cu dare de mana (si mai iubitori de animale) exista sfaturi online pentru animalul tau. Despre petpal.ro gasiti mai multe detalii la ei pe site. Mie-mi par utili si oricat mi s-ar parea de absurd, le inteleg utilitatea. Ok, sa stai tu nemancat pentru a hrani cainele este oribil. Dar daca ai bani, de ce sa nu-i dai si pentru binele animalului tau?

Salutari UMANE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !