Pescarul si sufletul sau

Pescarul si sufletul sau

 

 

Nu am nimic cu basmele, cum se incapataneaza unii sa spuna. Da, un basm precum Cenusareasa imi displace profund, fiind exclusiv feminin. Un basm, insa, mai necunoscut, scris de Oscar Wilde, se poate dovedi interesant. Iar punerea lui in scena ma poate impresiona mai mult decat ar putea-o face un alt spectacol.

Un pescar se indragosteste de o sirena. Ei sunt insa diferiti: ea are suflet, el nu. Pescarul este, insa, dispus sa renunte la sufletul sau pentru iubire.

Pescarul si Sufletul Sau Poster

Despre spectacol nu sunt deloc multe lucruri de spus. Scurt si bine tintit, coplesitor din punct de vedere vizual, foarte bine realizat din punct de vedere auditiv, Pescarul si Sufletul Sau este tipul de spectacol care pare a se termina inainte sa inceapa. Dupa aproape o ora, extrem de intensa, ramanem uluiti si cu extrem de multe intrebari.

O intrebare imi ramane mie, la final de tot: de ce astfel de povesti sunt considerate BASME? Noi, adultii, nu intelegeam complet astfel de povesti, insa avem pretentia de la copii sa le inteleaga?

Pescarul si Sufletul Sau Oscar Wilde

Povestea, se pare, a fost scrisa ca raspuns la Micuta Sirena, unde o sirena isi doreste un suflet si sa fie muritoare. Asa se dueleaza scriitorii: povestea vs poveste-raspuns. Interesant, zic ­čÖé

Pescarul si Sufletul Sau

Regizoarea Carmen Vidu (care a regizat si unul dintre spectacolele despre Maria Tanase) sustine ca Pescarul si sufletul sau ar fi o combinatie intre pictura, film, concert si teatru. Ca sa va faceti o idee, va arat si TRAILERUL spectacolului (Daca tot e vorba de film, apai avem si trailer):

Pescarul si Sufletul sau poate fi vazut la Teatrul Odeon din capitala. Garantez 50 de minute extrem de agreabile. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Pescarul si sufletul sau

  1. Pingback: Pescarul si sufletul sauBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !