Pentru siguranta ta

Atunci cand auzi sloganul Pentru siguranta ta din gura unui organ al statului, efectul este, de multe ori, contrar. Institutiile statului, fie ca vorbim de cele juridice, administrative ori de asigurare a ordinii publice, incredere este, in toate cazurile, scazuta. Pentru siguranta ta par doar niste vorbe in spatele carora multi se ascund. Da, suna bine, chiar foarte bine, insa nu inseamna absolut nimic.

Ce se intampla, insa, cand acest slogan este folosit de firme private? Este el, oare, mai credibil cand vine din gura unei firme private? Este adevarat, suna destul de apropiat de celebrul FNI vegheaza pentru tine, slogan care a convins milioane de romani acum ceva ani. Din cauza acestui slogan, altfel foarte bine ales, milioane de oameni si-au facut praf economiile.

Eu as folosi sloganul Pentru siguranta ta pentru a vinde camere de supraveghere. Despre ele am mai scris candva (nu stau sa caut). Ele pot fi utilizate in urmatoarele cazuri:

– Camere de supraveghere pentru siguranta casei tale. E drept, o casa cu un sistem de supraveghere bine pus la punct devine tentanta pentru hoti. Daca as avea bani multi as completa sistemul sofisticat de supraveghere cu o paza pe masura. Eventual as pune echipe mobile (asa cum au cateva firme de paza), acele echipe urmand a fi in zona, gata sa intervina oricand. E drept, as renunta la intimitatea mea in acest caz, dar as face asta pentru propria siguranta. Zic ca merita.

– Camere de supraveghre pentru copil. Daca as avea copil nu as sta tot timpul langa el, insa i-as pune o astfel de camera de supraveghere pentru a putea merge in camera lui cand este nevoie. Zic ca ar fi mai bine si pentru mine, dar si pentru el. Am niste amici, cu copil mic, care tin o astfel de camera. Momentan e prea mic sa-l lase nesupravegheat, insa e utila in cazul somnului celui mic. Utila si tehnologia asta la ceva.

– Camere de supraveghere la locul de munca. Daca esti PATRON si vrei sa vezi ce se intampla in firma ta, e indicat sa ai camere de supraveghere. Si nu este vorba doar de urmarirea non-stop a angajatilor, este vorba si de prevenirea unor incidente. Daca apare vreun conflict, in locul unor anchete si unor interogatorii, nu este mai simpla vizionarea inregistrarilor de pe camere? Iar efectul camerelor este dat si de atitudinea angajatilor: daca STIU ca sunt filmati, se vor comporta altfel. E drept, este indicat ca aceste camere sa fie FARA SUNET, este neplacut sa supraveghezi, precum securitatea de pe vremuri, discutiile oamenilor. Legal poate ai dreptul asta, problema e pe partea morala.

Indiferent de motivele pentru care alegi sa iei un sistem de supraveghere, este indicat sa apelati la firme profesioniste. Unii recomanda, din ce in ce mai mult, camere supraveghere de la titanicshop.ro. Nu le-am testat, asa ca nu pot vorbi in cunostinta de cauza. Insa va invit pe voi sa-mi spuneti daca le-ati testat produsele.

Pentru siguranta ta e bine sa apelezi la sisteme de supraveghere. Pentru siguranta ta, a casei tale, a firmei tale. Nu sunt vorbe in vant, sunt realitati. Salutari SIGURE tuturor!

 

Comments

comments

2 thoughts on “Pentru siguranta ta

  1. Pingback: Pentru siguranta taBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !