Pentru o ora am fost MINER in Centrul Capitalei

Pentru o ora am fost MINER in Centrul Capitalei

 

Minerii nu sunt o categorie profesionala foarte iubita in Bucuresti. As zice ca dimpotriva. Iar daca ne referim la CENTRUL capitalei, lucrurile sunt cu atat mai rele. Asadar, fara sa fiu cinic ori sa rad de raul unora, ieri, pentru o ora, am fost MINER in centrul capitalei.

Daca nu v-ati prins deja, va zic eu: este o noua camera de evadare la care am participat. Povestea camerei este simpla: ati descoperit o mina de aur in Bucuresti. Legenda spune ca se ascunde foarte mult aur acolo, insa toti cei care au intrat in ea nu au mai iesit vii. Te incumeti sa intri in ea, riscandu-ti viata?

In continuare va voi zice cate ceva despre camera, in special de ce mi-a placut ea foarte mult. Asadar:

Am fost miner Escape Room

  • Incep cu inceputul si spun ce mi-au zis organizatorii: numarul IDEAL de persoane este 4. Imi zisesera ca putem fi si 5, dar cel mai bine ne simtim daca suntem 4. Dupa ce am fost acolo, pot confirma acest lucru. Si va spun MUSAI 4, dac-am fost fi fost 3 am fi fost prea putini. Patru sa mergeti pentru o senzatie maxima.
  • Si tot ca sfat: faceti echipele echilibrate din punctul de vedere al sexului. E nevoie si de o minte feminina acolo, cel putin una, dar si de una masculina (as zice mai tehnica). Nu va speriati, nu e ceva complicat, insa, sincer, cu greu o echipa de 4 barbati ar putea iesi d-aici. Patru femei au sanse nitel mai mari. Nu zic mai multe.
  • De la inceput organizatorii va intreaba cum vreti sa jucati: clasic, cu numar fix de indicii, sau sa vreti sa va bucurati de camera, urmand a fi ajutati de fiecare data cand e nevoie. Noi am ales ultima varianta, iar rezultatul a fost de … 61 de minute. Ok, teoretic suntem morti, mina s-a surpat cu noi, dar ne-am simtit al dracului de bine. Totusi, unii ar spune c-ar fi de preferat ca din cand in cand cei dinauntru sa fie anuntati cu privire la cat timp mai au. E drept, nu stiu daca intr-o mina are cine ori ce sa te anunte ca mai ai 10 minute pana mori, dar na. Ideea este ca am iesit dupa 61 de minute, fara sa avem habar cat timp trecuse. Aveam ceasuri la noi, puteam sa ne uitam la ele, dar nu am facut-o. Am fost furati de peisaj deseori.

Am fost MINER - Minerii internetului

  • Sa incepem acum cu avantajele camerei: te simti cu adevarat miner. Nu, nu trebuie sa sapi nimic, insa ai o casca pe cap tot jocul (mi se incalzise capul maxim, dar cine a zis ca meseria de miner ar fi usoara?), ca sa-ti aminteasca, in cazul in care ai uitat, ce esti in acest joc. In plus, un membru al echipei este seful, cel care are casca cu lanterna. Nu zic mai multe, nu zic la ce va trebuie.
  • Pe langa castile de miner, decorul te introduce de-a dreptul in poveste. Camera, prin decor, dar si prin puzzle-uri, te face sa te simti ca intr-o mina. E drept, cam lipseste aurul (e spoiler daca spun ca nu e nici urma de aur?), dar na, nu poti sa le ai pe toate.

Masca de gaze Am fost Miner

  • Stiu ca multi se feresc de lacate, asa ca pot anunta cu bucurie ca aceasta camera contine UN SINGUR LACAT. De acest lucru am fost anuntati inainte de a intra in camera. Deci tot ce faceti prin camera presupune cu totul altceva decat deschiderea unor lacate.
  • In total ar fi 15 puzzle-uri, ceea ce pentru unii s-ar putea dovedi cam multe. Matematic vorbind, 60:15=4. Asadar, pentru fiecare puzzle ai fix 4 minute. Mult, putin, ramane sa va convingeti, recordul este de 35 de minute (cu 1 singur indiciu).
  • Legat de echipa, revin la ideea initiala: iarasi s-a dovedit foarte util incepatorul nostru (amicul Andrei Dinu a fost la prima camera din viata lui si a fost extrem de util). Cumva, aici incepatorii au un usor avantaj (am inteles ca si echipa cu recordul era formata din incepatori sau, ma rog, persoane aflate la a doua sau a treia camera).
  • Echipa mea s-a numit Minerii internetului, avand ca slogan Noi sapam internetul. Pana acum operatorii de escape-uri ne cereau doar nume de echipa, slogan n-am avut pana acum. Oricum, mai aveam o optiune (pe care o puteti folosi voi daca sunteti doriti): golden bloggers. Am hotarat sa nu punem acest nume dintr-un motiv simplu: nu am gasit aur. Ce golden bloggers suntem noi daca nu era inauntru obiectul nostru reprezentativ?

U Escape

Asadar, pentru o ora am fost MINER la U Escape. Ei pot fi gasiti in centrul capitalei, pe Strada Sperantei, la numarul 31. Da, speranta ca intr-o zi vom gasi aur sapand pur si simplu in centrul orasului. Oricum centrul vechi e aproape inchis, asa ca nu vom fi deranjati daca ne apucam sa sapam. Salutari MUNCITORESTI tuturor si, in final, va las in compania melodiei care mi-a venit in minte imediat dupa ce am evadat.

https://www.youtube.com/watch?v=z65QP7b5glU

Comments

comments

2 thoughts on “Pentru o ora am fost MINER in Centrul Capitalei

  1. Pingback: Am fost in mina UEscape - Fa-te auzit!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !