Pensiune completa

Pensiune completa

 

Ati simtit vreodata ca locuinta voastra este o adevarata pensiune? Azi vine cineva, maine vine altcineva, voi sunteti de fiecare data o gazda primitoare. Nu doar cazarea trebuie asigurata, ci si mancare. Cum sa stea oaspetele pe stomacul gol? Nu se cade, sunteti o gazda primitoare, nu?

Am 2 astfel de prieteni care mi s-au plans in acest sens. Fiecare cu motivele lui. Partea naspa este ca niciunul dintre ei nu a vazut spectacolul Pensiune completa de la Teatrul Mic. Ma rog, eu l-am vazut in Centrul Vechi, la Festivalul Caragiale. Despre spectacolele de acolo si mai ales publicul prezent voi scrie, insa, un articol distinct.

Pensiune Completa Teatrul MIC

Cum ajunge o casa normala sa se transforme intr-o pensiune? Nu va voi spune cazurile rele, ci va voi spune, pe scurt, cum ajunge in spectacol: un important regizor de televiziune (regizor, scenarist, actor) isi insela constant nevasta, plecand pe Coasta de Azur la amanta lui. De fiecare data nevestei ii spune ca poposeste la Hotel Mimoza. Numarul de la acest hotel era numarul de fix de la casa amantei.

Totul a fost bine pana cand nevasta se hotaraste sa faca o vizita la acest hotel. Singura solutie pentru ca cei doi iubiti sa nu se dea de gol este sa amenajeze, pe bune, o pensiune in casa amantei. Bineinteles, trebuie sa fie o pensiune completa, una in care oaspetii sa se simta cu adevarat bine. Iar daca-i anunt ca-i pensiune, e clar ca vor veni si oaspeti nepoftiti (ce bine ca pe vremea in care a fost scrisa PIESA nu erau controale ANAF).

Spectacolul este, asa cum intuiti deja, o comedie bulevardiera de provenienta franceza. Pierre Chesnot a scris aceasta piesa in urma unei vizite intr-o cafenea de provincie, unde a vazut acest anunt. S-a gandit ca nu poate fi deloc greu sa amenajezi o astfel de pensiune.

Rezultatul este unul foarte bun, fiind tipul de spectacol gustat atat de public, dar si de catre cei mai pretentiosi in ale teatrului. Am intalnit numai opinii pozitive in Romania. Recomand articolele scrise de Ileana Lucaciu, Claudia Tocila si Andreea Badescu (pe KoolHunt.ro). Recomand, de asemenea, si un interviu acordat de regizorul Gelu Colceag Ziarului Metropolis.

Pensiune completa

Un spectacol care va amuza publicul spectator oriunde s-ar juca. Pensiune completa – O piesa foarte bine scrisa si gandita, un spectacol bine regizat si bine jucat. In stagiunea normala se joaca la Teatrul Mic, insa eu l-am vazut in Centrul Istoric, la Festivalul Caragiale. Salutari TEATRALE tuturor!

 

 

 

Comments

comments

One thought on “Pensiune completa

  1. Pingback: Pensiune completaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !