Pelicanul

Acest articol NU este unul care face reclama firmei de Taxi Pelicanul. Desi eram pe aproape sa implic si aceasta firma in poveste, nu am facut-o….

Pelicanul este povestea unei familii complet disfunctionale. O mama dementa si plina de rautate, o fiica tulburata, un ginere la fel de dement si rau si un fiu in depresie dupa moartea tatalui, care se refugiaza in alcool…Nici tatal nu fusese un parinte model. Pentru ca tabloul sa fie complet mai era nevoie de un … triunghi amoros. Ginerele, Axel, se casatorise cu Elise pentru ca o iubea pe … Gerda. Iubirea lui Axel cu Gerda dusese la divortul acesteia de sotul ei…

Un spectacol greu de digerat si de inteles. Totusi, in anumite momente monotonia este sparta de cate o gluma, care in contextul dat devine extrem de utila. Din acest motiv, in sala se mai aude cate un ras zgomotos. Rasul acela, venit dupa momente bune de concentrare si de apasare, pare o descatusare. Aceeasi gluma, spusa in alt context, ar fi generat maxim un zambet.

Actorii, fara exceptie, joaca extraordinar. Niciunul nu este un nume de afis, insa doar Plamena Angelova a fost la debutul ei actoricesc. Debutul actoricesc este diferit de debutul pe scena, pentru ca ea este obisnuita cu scena, fiind cantareata.

Amalia Olaru, regizoarea, a jucat in studentie rolul Gerdei. I-a placut atat de mult piesa in sine incat a vrut s-o puna personal in scena. I-a iesit, publicul rasplatind spectacolul cu un ropot de aplauze calduroase.

Spectacolul Pelicanul s-a jucat la Teatrul Mignon din capitala, un teatru „clasic”, cu fotolii confortabile, insa mic si intim. Un astfel de spectacol pare a se potrivi perfect locatiei. Urmatoarea reprezentatie va fi luni, 14 aprilie, ora 19:30, la acelasi teatru.

Atentie: pana la spectacolul Pelicanul puteti ajunge cu orice firma de taxi doriti. Eu, grabindu-ma, am ales Speed Taxi 🙂

Despre Pelicanul au mai scris Mihai si Oana. Salutari TEATRALE tuturor 🙂

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !