Pe plaja la Costinesti …

Costinesti a fost, este si va ramane pentru mult timp statiunea tineretului. O statiune unde tinerii vor fi totdeauna majoritari. Daca la Mamaia, „perla” litoralului romanesc, sunt sanse sa intalnim „persoane mai in varsta”, la Costinesti acest lucru este aproape imposibil. Si oricum, nu una sau doua persoane ne deranjeaza, ci atunci cand acestea sunt majoritarea.

Deci tinerii vor la Costinesti. Pentru a merge acolo putem alege una din urmatoarele variante:

1. Alegem o tabara. Sau o scoala de vara. Sau o Universitate de vara. Ceva studentesc. Sunt o gramada. De multe ori sunt gratis sau la preturi mici. O varianta foarte buna.

2. Ne facem rezervare printr-o agentie de turism. Avem hoteluri, chiar multe. Unii zic ca agentia te face sa dai mai putini bani, altii ca dimpotriva. Greu de zis.

3. O varianta veche de cand lumea: cazarea la „particulari”. Te intampina in gara, au afise peste tot. La poarta chiar scrie: OFERIM CAZARE. Te agiti nitel, exista niscaiva riscuri, dar este o varianta destul de buna.

4. Acum a mai aparut inca o varianta: internetul. Si pentru ca statiunea Costinesti este un etalon, a aparut un site tip portal, special pentru aceasta statiune: http://www.bookingexpert.ro/cazare/cazare-hotel-costinesti-21.html.

Despre aceasta ultima optiune voi vorbi nitel. In general, agreez site-urile tip portal. Ele au rol informativ. Habar n-am (si nu ma intereseaza) cat primesc ei de la cei care ofera cazare (evit sa spun hotelieri, o sa vedeti de ce). Pe mine ma informeaza, ma ajuta deci, asa ca ii voi aprecia. Si voi incuraja aparitia a cat mai multor astfel de site-uri.

Sa vedem acum despre cuvantul HOTELIERI. De ce il evit? Simplu: pentru ca nu este neaparata nevoie sa te cazezi la un hotel. Uneori o pensiune iti poate oferi aceleasi conditii, la un pret mult mai mic. La fel si o vila. Daca va strangeti 6-7 oameni si doriti sa aveti un loc al vostru, o vila e solutia ideala. E A VOASTRA! Scapati de grija FACETI GALAGIE LA HOTEL.

Imi amintesc, legat de asta, doua experiente d-ale mele:

1. Anul trecut, la mare. Tot la Costinesti. Eram cu o scoala de vara. Alaturi era si o Universitate de vara. La hotel erau niste receptioneri care de fiecare data ne faceau observatie ca faceam galagie. Noi jucam Mafia, uneori pana la 5 dimineata. Faceam galagie cica, desi la hotel eram DOAR NOI!

2. Invers, anul acesta, la Predeal. Aveam un hotel doar al nostru. Diferenta era ca nu avea receptie. Cazarea era la alt hotel, alaturat, fiind un complex mai mare. Deci puteam face ce doream in acel hotel. Mult mai bine. Nu ne simteam stingheriti de un receptioner ciufut, care poate a dormit rau.

Apropo de acest site, inca 2 precizari:

1. Unele pensiuni si vile au PRETURI NEGOCIABILE. E important de precizat asta.

2. Chiar daca nu doriti sa apelati la aceasta varianta, e bine s-o folositi ca informare. Voi mergeti la o agentie, dar macar stiti, orientativ, care-s preturile. La fel si cu cazarea la particulari. Iti cere unul o suma? Pai tu stii cam unde se situeaza acea suma. E foarte bine sa fii informat.

Cam atat. La anul poate ne vedem la Costinesti ­čÖé

Salutari LITORALE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !