Pe cand un cont premium de Facebook?

cont premium de Facebook Instagram

Ideea de cont premium de Facebook mi-a venit citind stirea despre instagramul bogatilor. Era evident ca va aparea o astfel de aplicatie, o astfel de retea sociala. Ce ma mira pe mine, la modul evident, este ca nisa in cauza nu a fost acaparata de Facebook.

Eu ma astept de cativa ani buni ca Facebook sa introduca facilitati platite. Ori macar instagramul, care tot al lu Facebook este. Serios, chiar ma astept. Fara sa-mi doresc neaparat aceasta facilitate, ma gandesc ca un cont premium de Facebook ar putea avea urmatoarele facilitati:

  1. Sa poti avea mai mult de 5000 de prieteni.
  2. Sa poti vedea cine ti-a vizualizat contul, cine si cat a stat pe pozele tale. Facilitatea asta as introduce-o si pentru PAGINI. Statistici precum cele din Google Analytics zic.
  3. Sa poti vedea cine te-a sters din lista si cine ti-a dat block in timp real.
  4. Sa poti bloca anumite hashtaguri. E drept, optiunea asta mi-as dori-o la liber, o visez de ani buni. Probabil primul hashtag pe care l-as bloca ar fi #RomaniiAuTalent. Ma rog, tind sa cred ca fata de Asia Express Romanii au talent e emisiune pentru genii. Dar sa trecem peste detalii.
  5. Sa poti pune vazut, sa dovedesti ca esti persoana publica, doar daca platesti. Cum adica, esti persoana publica saraca? Nasol. Nu e voie.
  6. Fiecare cont vip sa aiba un semn distinctiv. Un fel de blazon de pe vremuri.
  7. Sa poti organiza evenimente la care sa poata fi invitati doar cei cu conturi platite.
  8. Sa poti pune poze si postari ca sa poata fi vazute doar de astfel de conturi. Nu sa-ti imparti prietenii in grupuri, cum poti face si acum, ci sa pui pur si simplu: postarea e disponibila doar celor cu conturi VIP.
  9. Sa te informeze facebook-ul cand un prieten si-a upgradat contul. Sa te poti bucura pentru el: bravo, ba, a reusit sa faca bani!

Puteti adauga voi si alte beneficii ale unui ipotetic cont premium de Facebook. Ma rog, si de instagram, doar ca acolo intru mai rar, nu pot spune ca ma pricep si mai ales ca m-ar interesa prea mult ce se intampla cu acea retea.

Ideea este, insa, alta: cu ce ar incomoda astfel de conturi? Cu ce ne-ar afecta pe noi, utilizatorii de rand, niste astfel de conturi? S-ar supara cineva si ar parasi incinta din cauza bogatanilor? Ori, invers: ar evita bogatanii sa-si faca astfel de conturi pentru ca-s prea multi saraci in jur? Serios, vreau sa inteleg.

In cazul meu, un eventual cont premium de Facebook ar putea fi tentant. Daca un astfel de cont mi-ar aduce trafic, mi-ar aduce postarile in mai multe feed-uri, contul s-ar putea sa renteze. Ori, dimpotriva: oamenii, asaltati de atatea vip-uri, ar putea incepe sa faca curatenie prin lista lor, satui de atatia bogatani. Caz in care contul premium de Facebook devine nu doar inutil, ci chiar contra-productiv. Nu cumva din acest motiv Facebook nu a introdus (inca) asa ceva?

In final, o ultima curiozitate, o intrebare retorica doar: oare s-ar schimba in vreun fel comportamentul oamenilor daca si-ar plati, fie si printr-o suma modica, prezenta intr-o retea sociala? Nu cumva ne batem joc (nu de scoala, ca-n Filantropica) de ideea de retea sociala tocmai pentru ca-i gratis?

Cam atat despre IDEEA de cont premium de Facebook. Daca aveti ceva de adaugat, daca vreti sa raspundeti la vreuna dintre intrebari, sunteti liberi s-o faceti.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !