Paznici

Despre paznici pana acum nu am mai scris. Se pare ca totul are un inceput. Sa va zic cateva generalitati despre firmele de paza (un articol despre PAZNICI voi scrie separat, probabil pe alt blog).

Asadar, fiecare firma si obiectiv are nevoie de paza. Nu stiu daca e OBLIGATORIU prin lege sa ai paznici angajati, insa aproape toata lumea are. Exista 2 mari feluri de a pazi o cladire:

1. Paza permanenta, caz in care cine sta la poarta non-stop.

2. Patrula mobila (nu stiu ce firme paza Bucuresti si nu numai au asa ceva, eu cunosc doar vreo 2). In acest caz o masina cu paznici patruleaza prin zona si vine atunci cand este chemata. Cei dinauntru (era sa zic din magazin, dar poate fi pazit orice obiectiv asa) au o telecomanda pe care o apasa atunci cand e nevoie. Stiu de aceasta metoda de la un amic care a lucrat la un lant cunoscut de cazionuri.

Acum se pune intrebarea: cum ne alegem firma de paza? Citisem undeva ca ar fi criza de personal si aici, iar motivele s-ar reduce tot timpul la bani. Pe de-o parte, cei dati afara de la fostul loc de munca doresc sa se angajeze ca paznici, chiar daca fizic nu stau foarte bine, pe de alta parte cerere este din belsug. Ar exista si aici firme serioasa si firme de tepari.

Eu mai am de adaugat aici 3 exemple:

1. A fost acum ceva timp celebrul meci de fotbal Petrolul – Steaua, cand a intrat un suporter pe teren. Firma de paza de la acel meci a oferit niste servicii execrabile, lucru confirmat de aproape toata lumea.

2. Cand eram eu la scoala (la generala) abia introdusesera paznici la usa scolii. Nu stiu cat de bine sau cat de rau sau de bine a facut acel nene, stiu doar ca acesta costa ceva bani. Nu putini.

3. La facultatea de sociologie nu au existat niciodata PAZNICI de la o firma de profil. Tot timpul facultatea a fost pazita de o portareasa, care avea si alte roluri: lasai referate, acte si alte alea la ea atunci cand secretariatul era inchis. NU stiu sa fi fost incidente in aceasta facultate.

Despre paznici  si de ce sunt ei vazuti rau o sa scriu intr-un articol viitor. Pana atunci salutari SIGURE tuturor!

One thought on “Paznici

  1. Încadraţi ca paznici sunt cei care nu au atestat în domeniu, cel de agent de securitate. În rest, se numesc aşa cum scrie în atestatu’ ăla, agenţi de securitate. Cele mai multe firme angajează oameni şi, dacă nu au atestate, le plătesc şcolarizarea astfel încât să le aibe. Îar ăia de de patrulează pe străzi sunt agenţi de intervenţie. Treaba cu paznicu’ e o chestie „din popor”. Faci un advertorial, da’ fă-l bine.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !