Paul Dutu despre Grace of Monaco

Nu am putut ajunge la premiera Grace of Monaco, insa blogul meu a fost prezent. In locul meu a mers Paul Dutu, care a lasat urmatoarele insemnari.

Grace of Monaco

In 1956 Grace Kelly , o actrita americana de succes a momentului se casatoreste cu printul  Rainer al III-lea de Monaco renuntand astfel la cariera cinematografica.

Actiunea filmului Grace de Monaco este plasata la 6 ani dupa nunta celor doi  si aduce in prim plan trairile interioare ale printesei Grace de Monaco.  Desi aparent  statutul de actrita ramasese undeva in trecutul lui ei, fimul surprinde anul in care Grace se gandeste sa revina pe marele ecrane.  Insa in  timp ce se gandeste la oferta regizorului Alfred Hitchcock de a revenii in lumina reflectoarelor, Regatul se confrunta cu grave probleme economice.

Grace de Monaco poate fi considerata  o drama actuala, avand  aspecte foarte bine ancorate in realitate. In subiectul acestui film se pot regasi foarte multe femei puse in situatia de a alege intre cariera si familie.

Rolul printesei Grace de Monaco este unul generos si complex iar Nicole Kidman il interpreteaza cu success. Aceasta reuseste sa intre foarte bine in pielea personajului si exprima  intr-un mod foarte natural bucuriile, tristetile si framatarile printesei.

Un lucru care mi-a placut  foarte mult  la acest film este faptul ca prezinta  atat imaginea publica a celor doi soti cat si povestea din spatele usilor inchise, aratand astfel cat de importante sunt aparentele in inalta societate si cate sacrificii trebuie sa faca oamenii pentru a pastra aceste aparente.

Fimul Grace of Monaco a fost proiectat pentru prima data in deschiderea Festivalului International de film de la Cannes 2014, insa in afara competitiei, iar recenziile au fost impartite. Cu toate ca scenaristul productiei, Arash Amel, a declarat ca filmul  nu este o biografie a printesei Grace de Monaco, familia regala a fost cel mai aspru critic, catalogand aceasta productie drept “o farsa”.

Site-urile de raiting coteaza aceasta productie ca fiind una destul de slaba: Rottentomatoes ofera un tatometru de 9% cu o audienta de 77%, iar metacritic.com  un metascore  de 21 bazat pe 10 review-uri.

Personal eu va recomanda sa mergeti sa vedeti acest film,  daca nu pentru productia in sine, macar pentru a o revedea pe Nicole Kidman una din cele mai talentate actrite ale momentului.

Regia este semnata de francezul Oliver Dahan; cel care a regizat cu succes in 2007 filmul “La vie en rose/ La Môme” un film despre viata celebrei cantarete Edith Piaf.

Distributia este formata din : Nicole Kidman, Tim Roth, Paz Vega si Mila Ventimiglia.

In cinematografele din Romania fimul Grace of Monaco va fi distribuit incepand cu 13 iunie de Media Pro Distribution.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !