Pasiunea pentru masini

Pasiunea pentru masini este un subiect nu prea comod mie. Nici asa n-as fi scris, daca nu ar fi fost proba la Super-blog 2012 .Initial m-am gandit: VAI, CE ARTICOL CIUDAT O SA IASA… NU STIU NIMIC DESPRE MASINI. O SA MA PUNA ASTIA SA SCRIU DESPRE DETALII TEHNICE SI ALTE ALEA… Am citit apoi mai atent cerinta si m-am linistit. In fond, toti bloggerii sunt pasionati de masini?

Asadar, sunt total afon la masini. Nu am carnet, nu am pus niciodata covrigul in mana. Si nici n-am de gand in viitorul apropiat. Sa spun si ce e sub capota aia e chiar imposibil. Dupa mine toate motoarele arata la fel. BIne, hai: unele-s mai mari, altele-s mai mici. Unele-s mai zgomotoase, altele mai silentioase.

Daca ar fi sa -mi cumpar o masina, mi-as lua-o dupa cateva criterii mari si late:
1. Sa-mi placa designul ei.
2. Sa fie incapatoare. Sa am pana si eu loc intr-ansa.
3. Sa consume putin.
4. Sa crape dusmanii de ciuda.
5. Sa nu fie galbena ca un taxi.

Vad faza asta cu Toyota. Si ma gandesc: caruia apropiat i s-ar potrivi. Si prima persoana la care m-am gandit e amicul meu Iulian Truta. Lui i s-ar potrivi de minune o Toyota si, culmea, daca ar fi sa aiba bani sa cumpere o masina, chiar Toyota si-ar cumpara. Asta pentru ca a testat si si-a dat seama ca este avantajoasa din multe de vedere. Hai sa va zic cateva avantaje (majoritatea spuse de el, care chiar are pasiunea pentru masini foarte dezvoltata):
– stereotipic, e un lucru facut de japonezi; de ce am luat o masina italiana sau una frantuza?
– este indeajuns de mare pentru a fi confortabila, dar indeajuns de mica pentru a te strecura cu ea; indeajuns de stabila si de sigura, dar indeajuns de rapida pentru a te infige in ea;
– o gasesti la preturi bune la second-hand, dar nici noua nu e exagerat de scumpa.

Noul Avensis ar fi un vis pentru Iulian. NU stie daca si-ar permit-o. Daca as avea bani si as vrea cu adevarat sa-i fac un cadou care sa-l duca in al IX-lea cer, o masina ar fi acela. Si probabil o masina Toyota.

Si in final, un mit (auzit de la altcineva): cica piesele de schimb la Toyota sunt foarte scumpe. De fapt, la alte masini, mai europene, piesele de schimb ar fi mai scumpe. Nu sunt cele mai ieftine, dar nici scumpe. Deci n-ar trebui sa fie un criteriu exclusiv de alegere a masinii.

Cam atat am avut de spus.

Salutari MOTORIZATE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Pasiunea pentru masini

  1. „Asadar, sunt total afon la masini.”
    Imi place ca esti sincer :)).

    Chiar am citit cateva articole si am fost placut surprins.
    Tine-o tot asa.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !