Pasiunea mea meserie de-o viata

Ed4Lead da startul unui proiect complex de orientare in cariera pentru liceeni

Pasiunea mea meserie de-o viata!

Ed4Lead este o organizatie formata din tineri creativi si cu initiativa, ce isi doresc sa realizeze un proiect de consiliere in cariera pentru liceeni. „Pasiunea mea meserie de-o viata!” este proiectul lor si acesta se afla in competitie pentru castigarea unei finantari de 5000 de euro pe platforma teimplici.ro, dezvoltata de Telekom Romania.

Problema sociala pe care Ed4Lead isi doreste sa o confrunte, se refera la dificultatea cu care elevii de liceu isi aleg optiunea de cariera, la finalul studiilor. Din experienta lucrului cu tinerii din 11 licee din Bucuresti, Ed4Lead a identificat perioada in care alegerea carierei are loc, aceasta intamplandu-se in jurul clasei a X-a, respectiv, a XI-a. Problema apare datorita  faptului ca liceenii nu isi cunosc abilitatile, interesele si potentialul de dezvoltare. Cauza este alimentata si de lipsa unui ghidaj in ceea ce priveste piata muncii, domeniile de dezvoltare a carierei, studiile necesare si consiliere specializata.

Solutia pe care echipa Ed4Lead o propune este un serviciu specializat de indrumare in cariera, care sa le arate liceenilor o situatie reala a oportunitatilor din piata muncii. In multe cazuri, consilierul scolar se afla in dificultate, fiind, cel putin la nivel teoretic, nevoit sa se ocupe de aproximativ 800 liceeni/scoala. Acest raport ne arata care este calitatea serviciilor de cariera pe care liceenii le pot obtine, in cazul in care stiu ca ele exista si ca ii ajuta.

Conceptul proiectului este construit in jurul a 4 elemente:

 • educarea si informarea elevilor din cele 10 licee partenere cu privire la consilierea in cariera;
 • testarea elevilor din cele 10 licee partenere utilizand testele psihometrice din bateria Cognitrom pentru a identifica interesele lor vocationale si a le oferi un profil personalizat fiecarui elev;
 • )organizarea unui eveniment de debate intre cele 10 licee partenere alaturi de prezentari ale companiilor partenere,pe tema „Cariera in Romania? Pro sau contra?”;
 • dezvoltarea unei relatii parteneriale pe termen lung intre Ed4Lead, institutii de invatamant, ONG-uri si agenti din sectorul privat care se pot implica prin oferirea de programe de job shadowing/ de voluntariat in cadrul proiectelor/ departamentelor lor interne.

Perioada de implementare a proiectului este Ianuarie-Iunie 2015 asa incat finantarea lui este absolut necesara in ultima parte a acestui an. Astfel, Ed4Lead participa la competitia de proiecte sociale organizata de Telekom Romania in perioada 25 noiembrie – 11 decembrie, prin care sustinatorii din comunitate pot vota proiectele preferate pe platforma teimplici.ro.

Ed4Lead are nevoie de sustinerea ta pentru implementarea proiectului! Fii ambasadorul Ed4Lead si voteaza-l in competitia Telekom. Procesul e simplu: iti faci cont pe platforma si dai click pe Voteaza proiectul.

Intra pe acest link: http://bit.ly/Ed4LeadEV

 • click pe “Autentificare”;
 • la “Creeaza cont” iti introduci datele;
 • parola trebuie sa contina numere, caractere majuscule si caractere special (@,#,& etc.);
 • bifati „Persoana fizica” si „Am citit si sunt de acord cu regulamentul”;
 • click pe „Creeaza cont”;
 • intra pe adresa ta de e-mail pentru a accesa linkul de confirmare al contului;
 • acum te poti autentifica cu datele introduce;

click din nou pe http://bit.ly/Ed4LeadEV si apoi pe „Voteaza proiectul”.

Articolul Pasiunea mea meserie de-o viata este scris de Sofia Ungureanu, membru al Ong-ului Ed4Lead. Mai multe despre acest ONG puteti gasi pe pagina lor de internet si pe pagina lor de facebook. Personal, am votat proiectul prezentat de ea si va sfatuiesc si pe voi sa faceti acelasi lucru. Salutari BLOGOSFERICE tuturor si mult succes proiectului !

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !