Parker

A scrie despre un film de actiune este uneori destul de greu. In general filmele de actiune sunt cliseice si previzibile. Previzibilitatea se masoara in DUPA CAT TIMP AI PUTUT ANTICIPA FINALUL. Mai sunt si exceptii, si anume filme in care actiunea cu adevarat te-a tinut in priza, insa acestea sunt foarte rare. Se spune ca importanta este actiunea, cum se ajunge la acel deznodamant, nu deznodamantul in sine.

Parker s-ar situa dupa mine undeva la mijloc. Are clisee, dar foarte putine. Este destul de imprevizibil, din acest motiv se diferentiaza de alte filme din genul sau. Actiunea este iarasi nitel diferita: nu curg rauri de sange, actiunea nu se masoara neaparat in numarul de persoane impuscate.

E drept, Jason Statham pare ca isi joaca propriul rol aproape de fiecare data. Isi schimba el numele si profesia, dar in rest pare la fel. Imi zicea in legatura cu asta o bloggerita cinefila ca nu-l suporta. Probabil acesta ar fi motivul. De data asta joaca rolul unui hot cu principii: nu fura de la cei care nu au si nu raneste decat pe cine merita. Iar filmul incepe brusc, cu un jaf in urma caruia nu-si primeste ceea ce i se cuvine. Bineinteles, intr-un final va pedepsi crunt (decat ii va omori) pe cei care au indraznit sa faca asta. Iar printre picaturi apar si 2 gagicute (bune amandoua, bineinteles): prietena si o agenta imobiliara (care-l va ajuta intr-un final). Totul e bine cand se termina cu bine ­čÖé

Legat de Jason Statham pot spune ca si-a revenit. Expendables 2 a fost acceptabil, insa cliseic maxim (ca si comedie pot spune ca a fost bun), Mechanicul slabut. Sau poate asa este el: alterneaza filmele bune cu cele mai putin bune. El ramane insa el, indiferent ca scenariul este mai bun sau mai putin bun.

Filmul este de astazi in cinematografe, fiind adus in Romania de Media Pro Distribution ­čÖé

Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Parker

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !